September 2012Home Chic Club: September 2012

9/30/2012

Kitchen Organization - Awkward Space Solutions

Organizing the kitchen is one of my first priorities when it comes to constant stuff overload. Having really small kitchen with some awkward corners can be challenging. So, for me it is very important to organize the space for easy and quick access to everyday ingredients all the time.
As you can see in the photos, between my refrigerator and one of the walls, we have this awkward, narrow space where the big pipes is situated. For me, this was a big eye sore, even after I painted pipes white to better blend with the wall. 
I was thinking how to deal with it, and finally came up with a simple and practical solution. I decided to make a tall shelving unit to hide the ugly pipes and doubles as a storage for flour, sugar, rice and other things i need daily. Take a look.
Before:
After:
I`m really happy with the final outcome! It`s a great solution for storing so many things and also, after putting everything in the new place, I have two upper cabinets free!! What do you think? Do you have any awkward kitchen corner that needs to be organized?
P I N  T H I S  F O R  L A T E R!!
Find more  DIY and Home Projects HERE.
Follow me on  Pinterest HERE.
__________________
keep in touch!

9/15/2012

Follow my blog with Bloglovin


Just follow my blog on Bloglovin and you will be notified every time I write a new post. Thanks!! :)

xoxoxo

Vesna!!

9/09/2012

Sunday peek...



If you are on my blog before, then you know that we have been working on the
kitchen for a very long time. But, we have been working on the other things
as well... We have been working all summer and I really hope that our kitchen 
will be finished soon, and until that, just a little peek...
Oni koji prate moj blog, znaju da radimo na renoviranju kuhinje već dosta 
dugo. Ali i na drugim stvarima takođe. Radili smo čitavo leto i nadam se da je 
kraj blizu i da ću uskoro moći da vam pokažem rezultat, a dotle samo mali 
detalj...











































































I have an update in my entry 2... I'm obsessed with the changes, I know... :)
Mala promena se dogodila i u holu takođe... Znam, znam... opsednuta 
sam promenama... :)

I know that is just a peek, but I will be sharing more soon.
Znam da sam vas pustila samo da zavirite, ali uskoro sledi mnogo više.
*Love*
xoxoxo
Vesna!!



9/04/2012

My first blog award - SMILJE - art by hart

Today I received the first award for my blog. Nataša, from the blog http://smiljeart.blogspot.com/  considered my blog as interesting and worthy of attention, and I am sincerely greatful to her. If you like creative and interesting stories, see her blog and find plenty of nice ideas and a lot of positive energy and love. Thank you Natasha! 

Danas sam dobila prvu nagradu za svoj blog. Nataša, sa bloga http://smiljeart.blogspot.com/ je uvrstila moj blog u red onih koje smatra zanimljivim i vrednim pažnje i ja sam joj iskreno zahvalna. Ako volite kreativne i zanimljive priče, pogledajte njen blog i pronađite mnoštvo lepih ideja ali i mnogo pozitivne energije i ljubavi. 
Hvala Nataša!!

This is Nataša`s post about the  aword :)
Evo i Natašinog posta o nagradi :)

уторак, 04. септембар 2012.

SO SWEET...

 A, evo i mene! Nije me bilo neko vreme, ali sam redovno pratila dešavanja. VIS MAIOR što bi rekli Latini, a mi to zovemo viša sila. U mom slučaju ih ima više, ali dobro. Prolazi, važno je da nije ništa loše, tipa, pokvario mi se kompjuter ili nešto slično.

JAGODA i MARINICA, su mi prosledile jednu so sweety nagradu. Trebalo je ranije da napišem post o tome, ali sam, isto tako, trebala da završim nešto što bi, sa tom nagradom, činilo celinu. Ni to nisam uspela u potpunosti...

Evo te nagrade, koja mi se mnogo sviđa, a nadam se i vama. Baš je sweety, zar ne?
 Drage moje, hvala vam PUUUUUNO! Hvala što pratite moj blog, što komentarišete, što ste mi prosledile nagradu. Izvinjavam se što nisam pre objavila tu vest, ali nadam se da se ne ljutite.
Time sam ispunila prvi uslov. Sledeći je da se nagrada prosledi na pet blogova koji imaju manje od 200 čitalaca. Ja nagradu prosleđujem na blogove: PERLEMANIJA, HOBBY MANIAK, HOME CHIC CLUB,  CARPE DIEM, IL MONDO DI FIKRETA, a za koji minut, ispuniću i treći uslov, a to je da ih obavestim o tome.

Znate da sam odmor provela van Srbije. Znate, naravno. Pisala sam o mestima koja sam obišla, ali nisam pisala o ljudima koje sam upoznala. Jedna od njih je Sandra, moja komšinica. Neću vam reći da smo imale milion zajedničkih tema i da smo se u našim razgovorima jako lepo snašle, bez obzira na jezik. Tipično ženski, zar ne? Sandrin hobi je kuvanje, tj. pravljenje ovakvih kolačića, a najnovija zanimacija joj je dekupaž. Pogađate odakle je sve to poteklo? Dobro, nije bilo teško.
 Ja sam rešila da iznenadim Sandru i poklonim joj nešto što će joj se, nadam se, svideti i što bi trebalo da joj omogući da i drugi uživaju u rezultatima njenog hobija. Oslikala sam ovaj foto album u kome će biti fotografije njenih kolača, koje ona pravi za razne prilike, a varjača će biti ukras u kući. Nisam ga još potpuno uradila, ali da nagrada ne čeka više, nije lepo. Ovih dana ću sve završiti, upakovati i poslati joj.

 A do tada, još jednom HVALA svima koji prate moj blog, koji me hvale, kritikuju, komentarišu... Meni je sve to SO SWEETY!

xoxoxo
Vesna!!

9/03/2012

Goodbye summer!

September has definitely arrived in town. The days are still very warm here, but the light has changed and I can feel the fall is here. Chilly morning brings refreshment and a few new yellow leafs on a tree ... September is the month of garden harvests, new school year and fresh fruit. Grapes from our cottage is the best now and we love its rich taste. 

Goodbye summer, see you next year!!

Septembar je definitivno stigao u grad. Dani su ovde još jako topli, ali svetlost se promenila i oseća se da je jesen blizu. Prohladna jutra donose svežinu i još poneki požuteli list na drvetu... Septembar je mesec kada se ubiru plodovi rada u bašti, mesec u kome počinje nova školska godina i mesec svežeg voća. Grožđe u našoj vikendici je sada najslađe i zato uživamo u njegovom bogatom ukusu.

Doviđenja leto, vidimo se sledeće godine!!




xoxoxo
Vesna!!




9/02/2012

My dining room-beautiful in her new skin - Part 2

As I promised, here`s a photos of my dining room after... Oh, yes, with the wallpaper it looks so much better :)

Kao što sam obećala, evo i slika moje trpezarije posle... O da, sa tapetama izgleda mnogo bolje :)

Do you like it? I`m very happy now :) 
Kako vam se čini? Meni se jako dopada :)
xoxoxo
Vesna!!




BN wallpaper-My dining room-beautiful in her new skin

Beautiful, sunny day in Belgrade. While at the Batajnica airport is a beautiful air show, I decided that today is right day for a little weekend action at home. But first, few pics form the airport. :)

Predivan, sunčan dan u Beogradu. Dok se na Batajničkom aerodromu održava fantastičan avio miting, ja sam zaključila da je pravo vreme za malu vikend akciju kod kuće. Ali, pre toga, prvo nekoliko fotki sa mitinga. :)






















This is a dinning room wall before...
Ovo je zid u trpezariji pre...

 And this is a wallpaper which we are going to apply on this dinning room wall ....http://www.ukwallpaper.co.uk/products/gardens-of-amsterdam.htm
A ovo su tapete koje ćemo danas zalepiti na taj zid....


See you leter when we finish... :)
Vidimo se kasnije kada bude završeno... :)