November 2012Home Chic Club: November 2012

11/26/2012

Chandelier Makeover - Part II

Yesterday I wrote about old chandelier that was in my room when I was a girl. 
Today it is my husband hung it up and I think he got his new life. 
Now it shines like a jewel in my kitchen.
Just look what a beautiful shadows on the ceiling it makes. 
Hope you like it. :)

Juče sam pisala o starom lusteru koji je bio u mojoj sobi kada sam bila devojčica. 
Danas ga je moj dragi okačio i mislim da smo mu udahnuli novi život. Sada sjaji kao dragulj u mojoj kuhinji.
Pogledajte samo ovu predivnu igru senki na tavanici. 
Nadam se da vam se dopada. :)







xoxoxo
Vesna!!


11/25/2012

Chandelier Makeover



My kitchen is almost complete with just a few details missing. One of the details is the chandelier. You know I am the person who always wants to make the new from the old. So, I brought from the cottage an old chandelier (which used to be in my children's room). 
Looked terrible and hopeless, but I was not discouraged. First, I check if I have all the pieces and began to assemble itSince I missed lots of crystals, I had to invent a new way I put it together. I didn`t have the patience to count the crystals, so I randomly sorted them and woooooow, a perfect fit with my idea! 
After I put it together, I wash it and in the end I got soo cute chandelier that looks like a piece of jewelry. 
Tomorrow my husband will take care of electrics (he will add electric parts which were broken) and attach it, so I'll show you what it looks like when it hangs in my kitchen.



Još samo nekoliko detalja nedostaje, pa da moja kuhinja bude kompletna. Jedan od detalja je i luster. Kako sak ja osoba koja uvek želi da od starog napravi novo, to sam stari luster (koji je nekada bio u mojoj dečijoj sobi) donela iz vikendice. 
Izgledao je užasno i beznadežno, ali mene to nije obeshrabrilo. Prvo sam konstatovala da li imam sve delove i počela da ih sastavljam. Pošto mi mnoštvo kristala nedostajalo, morala sam da osmislim novi način na koji ću ga sastaviti. Nisam imala strpljenja da brojim kristale, nasumično sam ih poređala i gle čuda, savršeno se uklopilo sa mojom idejom!
Posle sklapanja usledilo je pranje i na kraju sam dobila presladak luster koji izgleda kao komad nakita. 
Sutra će ga moj muž srediti (dodaće elektične delove koji su se polomili) i okačiti, pa ću vam pokazati kako izgleda kada se okači u kuhinji.











AWARD




Drage moje, 
dobila sam ovu divnu nagradu od moje prijateljice Ljubinke sa blogahttp://madebyljubinka.blogspot.com/
Veoma sam srećna zbog nagrade i iskreno se zahvaljujem svima vama koje ste mi pomogle da postanem "pravi" bloger. Bez druženja sa vama i bez vaše podrške nikada ne bih uspela.
U znak zahvalnosti želim ovu nagradu da prosledim na 10 blogova koju su mi veoma dragi i koji su mi svojim akcijama  pomogli da promovišem svoj blog.
Teška srca sam svoj odabir svela na deset blogova, neka se ne naljute oni koje ovom prilikom nisam pomenula.
Evo i spiska nagrađenih:

1. SMILJE art by heart http://smiljeart.blogspot.com/
4. At The Picket Fence http://www.atthepicketfence.com/
6. Fox Hollow Cottage http://www.foxhollowcottage.com/
7. My Romantic Home http://romantichome.blogspot.com/
8. FRENCH COUNTRY COTTAGE http://frenchcountrycottage.blogspot.com/
10.From My Front Porch To Yours http://www.frommyfrontporchtoyours.com/

Nadam se da će vas nagrada obradovati!! 
Veliki zagrljaj svima!!

My dear girls, 
I got this beautiful award from my friend Ljubinka form the blog http://madebyljubinka.blogspot.com/

I'm very happy about the award and I sincerely thank all of you who have helped me to become a "real" blogger. Without spending time with you and without your support I would never have succeeded. 

As a sign of appreciation I want to forward this award to 10 blogs very dear to me and who helped me to promote my blog. 
Unfortunately, my choice has to be reduced to 10 blogs, so I hope others will understand that I have not mentioned them this time. 
Here is the list of winners: 


1.SMILJE art by heart http://smiljeart.blogspot.com/
4.At The Picket Fence http://www.atthepicketfence.com/
6.Fox Hollow Cottage http://www.foxhollowcottage.com/
10.From My Front Porch To Yours http://www.frommyfrontporchtoyours.com/

Hope aword will rejoice!!
Big hug to everyone!!

xoxoxo
Vesna!!




Blog Award


Drugarstva i prijateljstva mogu da nastanu na najrazličitije načine, pa i putem druženja na blogu. Danas me je jedna divna dama Ljubinka-moja "koleginica" blogerka, čiji veoma zanimljiv i kreativan blog možete posetiti na: made by ljubinka počastila nagradom i ulepšala mi dan. Njeni komentari na moje postove su inače nešto što sa radošću redovno čitam i u čemu uživam, jer su njene reči tople i pune pozitivne energije i optimizma. Zadovoljstvo mi je što smo se srele i "upoznale" (bar virtuelno) i od srca se još jednom zahvaljujem na nagradi i onome što ona znači.

Veliki zagrljaj za Ljubinku i sve drage blogerke sa kojima sam se ovde srela!!

Friendship can arise in various ways, including through meetings on the blog. Today lovely lady Ljubinka who has a very interesting and creative blog: made by ljubinka honored me with blog award and made my day. Her comments on my posts are usually something that I read regularly with joy, because her words are warm and full of positive energy and optimism. I am pleased that we met  (at least virtually) with all of my heart and once again I want to thank her for the award and for its true meaning

Big hug for her and all dear blogger whom I met here.
xoxoxo

Vesna!!


Evo i originalnog posta:
Here's her post: 


Nagrada

Drage moje virtuelne prijateljice dobila sam ovu lepu nagradicu od Anne.
Zahvaljujem joj se puno sto mi je dala,lep primer da za blogersko druzenje ne postoji jezicka barijera i ne postoje granice.Hvala Anna!
Nema pravila,samo da se nagrade 10 blogova upravo zbog druzenja.
Stekla sam utisak da se od mene ne uzimaju bas rado nagrade,ali ja cu ipak da je prosledim,na vama je da odlucite.
Izbor mi nije lako pao,mozda sam pogresila,mozda se i zamerim nekome...
Pokusala sam da izaberem 10 blogova razlicitih sadrzaja i nagradu prosledjujem:
         1.Sonaj
         2.MPL
         3.Vesni
         4.Nives
         5.Andjeli
         6.Fikreti
         7.Sashkoneli
         8.Ani
         9.Dragici
       10.Milici
Verujte mi,bilo mi je bas tesko da izaberem...Vi,na dalje kako hocete...
        Hvala i do citanja!! 

11/24/2012

Christmas Shopping - Part I


I don`t know if there is a need to tell you how much I love Christmas ... And the shopping of Christmas decorations ... 
Ever since I can remember, I was in love with Christmas and all that goes with it. I'll never forget one Christmas ... It all started in that I happily went to pull out all the decorations and Christmas tree to start decorating ... I was about ten years old... 
When I couldn`t found the tree on the place it usually stood, I asked my mom where she moved it, and she calmly replied that she threw a Christmas tree because we didn`t have the room for it. 
My little world collapsed in front of my eyes and I started to cry ... It breaks my heart .... I went to my room and cried inconsolably. 

A few days later, after he returned from work, my dad told me to get dressed to go. When I asked him where we were going, he smiled and said that everything will all be clear soon. 
We drove to a big department store and then he told me that we are there to buy a Christmas tree and decorations, and I can choose whatever I like!!!!
Do I need to tell you that I still remember that day as the best day of my life!! 
I hugged him and showered with hundreds of kisses. He just laughed and stroked my hair. 
From that day buying decorations for Christmas for me is something special  and always reminds me of my dad who is no longer among us. 
If he can see or hear me, I hope he knows how much I love him and how deep and wonderful memorie is that day for me.

Daddy I love you!!
And now to get back on topic and to show you a sweet shop called  "Garden "  where you can find many beautiful Christmas decorations.

Ne znam da li ima potrebe da vam kažem koliko volim Božić... A tek kupovinu Božićnih ukrasa... 
Otkada znam za sebe bila sam zaljubljena u Božić i sve što ide uz njega. Nikada neću zaboraviti jedan Božić i Novu godinu... Sve je počelo time što sam radosno krenula da izvadim sve ukrase i jelku i krenem sa kićenjem... Imala sam oko deset godina... 
Kada nisam pronašla jelku tamo gde je obično stajala, pitala sam mamu gde ju je premestila, a ona mi je mirno odgovorila da je bacila jelku jer nije imala mesta za nju. Moj mali svet se srušio i niz lice su mi potekle suze... Srce mi se kidalo.... Otišla sam u svoju sobu i neutešno plakala. 
Nekoliko dana kasnije, kada se vratio sa posla, tata mi je rekao da se obučem da krenemo. Kada sam ga pitala gde idemo, nasmešio se i rekao da će mi uskoro sve biti jasno. Odvezli smo se do jedne velike robne kuće i tada mi je rekao da me je doveo da bih kupila jelku i ukrase i da mogu da izaberem sve što mi se dopada!!! 
Da li treba da vam kažem da taj dan još pamtim kao najlepši dan u mom životu. Zagrlila sam ga i obasula ga stotinama poljubaca. On se samo nasmejao i pomilovao me po kosi. 
Od toga dana kupovina ukrasa za Božići Novu godinu za mene predstavlja  svečani čin i uvek me podseti na moga tatu koga više nema među nama. 
Ako me vidi i čuje, nadam se da zna koliko ga volim i koliko je duboka i divna uspomena na tu našu zajedničku kupovinu.
Volim te tata!!
A sada da se vratim na temu i da vam pokažem jednu slatku prodavnicu koja se zove "Bašta" i u kojoj možete pronaći mnoštvo prekrasnih Božićnih ukrasa.














































xoxoxo

Vesna!!