DINING ROOM COMING TOGETHER | Home Chic Club: DINING ROOM COMING TOGETHER

1/07/2013

DINING ROOM COMING TOGETHER


So, I got my new dining table and my dining room is almost complete. Table is round with possibility of expansion so it is very convenient. It is white with silver patina.
I`m going to paint mirror one of these days (thinking of silver or blue with gold patina) and I need to find a round carpet. Need to find art for the walls, but you can see now my table and general idea. This is how it looked for the New Year in blue and white.

I napokon je stigao moj novi trpezarijski sto, a moja trpezarija je skoro gotova. Sto je okrugli sa mogućnošću rasklapanja, pa je veoma praktičan. Beli je sa srebrnom patinom. 
Ovih dana planiram da ofarbam ogledalo (razmišljam o srebrnoj ili plavoj boji sa zlatnom patinom) i još moram da pronađem odgovarajući okrugli tepih. Takođe moram da pronađem slike za zidove, ali možete videti sto i ideju o tome kako trepazarija treba da izgleda. Ovo je bila postavka stola za Novu Godinu u plavom i belom. 

















xoxoxo

25 comments:

  1. Hristos se rodi, srećan vam Božić.

    Sto je jako lep, a znam i taj osećaj kad nađeš baš to što želiš. Meni se sviđa bela boja nameštaja, vizuelno povećava prostor i uvek imam utisak urednosti. Koliko god održavao tamni nameštaj, nikada neće izgledati "novo", kao što je to slučaj sa svetlim stvarima. Još ako je prostorija dobro osvetljena, uvek će izgledati svečano i lepo.
    Ukrasi su, takođe, lepi. Sve što je plavo, meni se sviđa. Skoro pa po automatizmu.
    A ogledalo? lasam za kombinaciju srebrne i bele, bez obzira što volim plavo. Uklopiće se uz sto, uvek će izledati kao celina, a detalji su ti kojie ćeš dodavati i menjati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaistinu se rodi, Srećan Božić tebi draga i tvojoj porodici.
      Belu volim, kao što ti reče po automatizmu, a i zbog toga što je prostor mali pa ga vizuelno povećava. Što se ogledala tiče, tvoj predlog je u razmatranju. I sama sam razmišljala o tome, ali nisam želela da preteram sa belim i srebrnim... Videću još...Odluka se kod mene samo odjednom dogodi, trenutna inspiracija valjda.:))U svakom slučaju, hvala ti na sugestiji.

      Delete
  2. I ja sam za bijelu u kombinaciji sa ..Ne znam..Možda sivo-plava..Vjerujem da ćeš znati iskombinirati kao i uvijek:)) Volim i srebrnu, više nego zlatnu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmišljam o tome da podloga bude golubije sivo-plava ili tirkizno siva, a da dodam srebrnu patinu... Ma ne znam... Tražiću neku inspiraciju u fotkama pa ću da stavim na glasanje. :)))

      Delete
  3. Pošto je sve po mom ukusu,da kažem da mi se noge stola posebno sviđaju!
    Sonjina ideja je odlična,a i tepih isto da ima malo boje koje imaš na detaljima...
    Veliki pozdrav!!-baba Saveta:)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako baba Saveta kaže!!! Hahahahaha...ulapša mi dan, baš si pravi šeret. Kao što rekoh Sonji, postaviću neke fotke (inspiracije) pa ću da stavim na glasanje.
      Ljubac veliki!!

      Delete
  4. Sto je....ma....fenomenalan !!! Baš mi se dopada. Neću glasati, a ni sugerirati na to šta ćeš dalje sa trepezarijom, već su samo strpljivo čekati i gledati šta radiš. Razlog ? Jedna od osnovnih stvari zbog čega mi se dopala cela ova tvoja priča je totalna RAZLIČITOST od moje. Ja sam nekako više kao tvoj sin i suprug, volim jake boje i uživam u njima. Ipak,... najbolje se uči, dobijaju ideje i inspiracija od drugačijih od sebe. Zato ne zameri, ja ću samo da posmatram i uživam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga. Drago mi je što ti se dopada baš zato jer to nije tvoj stil. Ja takođe uživam u različitosti i volim da kod drugih vidim ono što kod sebe ne vidim. Naravno da ne zameram ako ne glasaš, nadam se da ćeš bar uživati. :)))

      Delete
  5. imam samo jednu riječ za tebe - otmjeno! takav je moj dojam, stvarno je softiscirano i posebno, kao iz časopisa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ana, divna si. Ja sam prilično svedena osoba i nema baš previše detalja, ali meni je tako prijatnije. Naravno, dodaću još ponešto na zid sa druge strane i već imam ideju kako će to izgledati, samo još treba da krenem i pronađem to što sam zamislila.
      Srdačan pozz!!

      Delete
  6. Gorgeous! Thanx for joining the party!!

    ReplyDelete
  7. What a great table, Vesna! This room is full of sparkle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great to meet you Kathy. Thanks for the visit and lovely comment. I love the neutrals with a little sparkle and hope to make it work.

      Delete
  8. Very pretty, love the soft colours used.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pleasure to meet you Debbie. Thank you, me too.
      Have a lovely weekend!

      Delete
  9. Elegantno i prekrasno, bas onako kako i sama volim:-)

    ReplyDelete
  10. Thank you Lanetta for the visit and lovely comment. Great blog too! Following you!
    Have a beautiful day!

    ReplyDelete
  11. Hi, Vesna - I'm a little late to visit this post as I've been very busy. Your dining table is lovely and so versatile. I'm a fan of painted furniture :)
    Thank you for sharing the photos ~
    Loi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Loi, always glad to here from you!
      Blessings!

      Delete
  12. Your room is wonderful! Very elegant, like everything else I see here. Your choice of pale blue color softens up the atmosphere, it's like a dream :)

    ReplyDelete
  13. kakav vam je divan blog!!! nemogu da se iznagledam-pratim vas sa zadovoljstvom :) http://anitce.blogspot.com/2013/01/something-different.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepše na poseti i divnom komentaru Anita :)
      I ja sam posetila i pratim Vaš blog i nisam mogla a da vam ne kažem da je haljina - kostim prosto savršen.
      Veliki pozdrav!

      Delete