April 2014Home Chic Club: April 2014

4/19/2014

Weekend Guest Blog - Draganasgarden



There is so much inspiration in blogland, so I thought it would be great idea to bring you a closer look at some blogs. The rules are very simple, you just need to follow my blog. Every weekend, if you contact me and provide me with a post that is related to the topic of my blog and home decor, I will introduce your blog, and you will have a opportunity to tell us a little bit more about your blogs. If you want to introduce your blog to my readers, please contact me on mail vesna.gavrilovic7@gmail.com.
Today I have the pleasure to introduce Dragana Pranjić, blogger at Draganasgarden. Dragana has recently published a lovely book "A book for every woman" that contains a lot of good ideas that you can use and make your home a perfect blend of Scandinavian white and soft shabby pastels, like she did.  Also, Dragana has for you advice on how to manage your garden with love and turn it into a place of peace and enjoy, many recipes and much more. 
Today we will have the opportunity to see just a small part of this lovely book, with a lot of beautiful images and ideas, and I sincerely recommend that you get your copy and enjoy!! Now, it`s time to grab a cup of coffee and enjoy!

Svi znamo koliko inspirativnih blogova ima u našem blogosvetu, pa sam mislila da bi bila odlična ideja da vam približim neke blogove. Pravila su vrlo jednostavna, potrebno je samo da mi se pridružite i pratite moj blog. Svakog vikenda, ako mi se javite i pošaljete mi post koji je povezan sa temom mog bloga i uređenjem enterijera, ja ću predstaviti jedan blog, a vi ćete imati priliku da kažete nešto više o svom blogu. Ako želite da se predstavite mojim čitaocima, kontaktirajte me na mail vesna.gavrilovic7@gmail.com. 
Danas imam zadovoljstvo da vam predstavim Draganu Pranjić, autorku bloga Draganasgarden. Dragana je nedavno objavila i knjigu "Knjiga za svaku ženu" u kojoj ćete pronaći mnogo sjajnih ideja koje možete iskoristiti i uz pomoć kojih ćete pretvoriti svoj dom u savršeni spoj skandinavski bele i nežnih pastelnih tonova, kao što je i ona učinila. U njenoj knjizi ćete takođe naći i ideje kako da sa puno ljubavi uredite svoju baštu i pretvorite je u oazu mira i uživanja, dobre recepte i još puno toga. Od srca preporučujem da posetite njen blog i nabavite ovu sjajnu knjigu. 
Danas ćemo imati prilike da vidimo samo jedan delić iz knjige bogate divnim fotografijama i prilozima, a vama od srca preporučujem da nabavite knjigu i uživate! Mislim da je sada vreme da uzmete svoju šolju kafe, udobno se smestite i uživate.

Dear Vesna, it`s very nice of you as you want to give me support about my book.The book is my baby and I'm very pleased. It is written in a very private way and related with my blog and childhood. As a very little girl I started to decorate and never stopped. It fills me up and makes you happy. There are many sad and ugly things in life, but I want to show that there is another side, nice and not so complicated, that every woman can afford a flower from the garden and hand-painted eggs for Easter. I love people and events and I'm not materialistic person.I love the sun, flowers and dear ones around me. And I appreciate friendship.

Draga Vesna, divna si sto zelis da mi pruzis podrsku u vezi knjige . Knjiga je moja baby i jako mi je draga. Napisana je jako privatno i olicenje je mog bloga i djetinjstava. Kao mala pocela sam da uredjujem oko sebe i nisam prestala do dan danas. To me ispunjava i čini sretnom. Puno je tuge i ružnoga kroz zivot pa ja zelim pokazati da ima i druga strana, fina i ne tako komplikovna i da svaka zena može da si priušti  cvijet iz vrta i jaje rucno naslikano za Uskrs. Volim ljude i dogadjaje, nisam materijalista. Volim sunce i cvijece i drage osobe oko mene. Cijenim prijateljstvo.
Recenzija za knjigu:

Draganasgarden, knjiga za svaku ženu

Da sam birala naslov za ovu knjigu vjerovatno bi to bio - ”Kuglof sa mašnom u kosi”. Između korica i iza već toliko puta viđenog ”knjiga za svaku ženu”, krije se nešto sasvim novo, sasvim posebno, baš kao kuglof sa mašnom u kosi. Kolači i mirisi djetinjstva, ukrasi koji  prostor u kojem živimo čini domom, bijeli svijećnjaci  i sjaj  stakla, bijelo cvijeće, roza porculan, kugla napunjena mahovinom...
Dragana Pranjić s ogromnom ljubavlju  dijeli sa nama vještinu aranžiranja stola, ukrašavanja zidova, čuvanja sjećanja u nekom oblutku s plaže, staroj fotografiji, pronađenoj grani ”začaranog lješnjaka”...Praporci na njenim zavjesama kikoću se i najavljuju dolazak Djeda Mraza, a starinski kolači gnijezde se u starim sitima, na heklanim miljeima. Drage čestitke, sličice, pisamca i poruke ne tuguju u tami ladica nego domahuju okačeni čipkanim vrpcama na raskošnu granu, pronađenu na nekoj livadi i smještenu u najsvjelijem uglu sobe.
Autorka je uspjela da ova knjiga postane nešto kao najbolja prijateljica, nešto sa čime se možemo družiti, dopunjavati, povjeravati najljepše tajne, mijenjati... Unijela je u nju samu sebe, svoj nevjerovatno vedar duh, životnu snagu, optimizam. Njena posebnost izrazila se i u odabiru stila kojim živi i kojim odišu njen vrt, dom, njena popodneva, kafa s prijateljicama. Dragana poručuje -  nismo savršeni, nikada ništa nije završeno  i zato mijenjajmo sebe i svijet oko nas. A promjene pravi u specifičnom i doskora nepoznatom nam stilu i filozofiji  života : shabbi (šabi) šiku, to jest stilu.  Ovaj stil potiče iz kasnih osamdesetih godina prošlog vijeka kada je  Engleskinja,  Rejčel Ašvel, kupila na rasprodaji starinski namještaj i  slučajno ga loše ofarbala u bilelo, tako da se ispod boje vidjelo drvo. Otada je ”finoća otrcanosti” postala omiljena u svijetu, dostupna svima, uvijek nova i uzbudljiva. Šabi je ono što je prolazno, ali čija  istrošenost  govori o životu tog predmeta, kao što bore na našem licu pričaju našu životnu priču. Šabi je, uči nas Dragana, patina stare kože,  kamena, starinskih printova, čipke, srebrnog odraza u ogledalu.
Spoj smirene prijatnosti, elegancije, tradicije i  jednostavnosti, autorka iz svoga doma i vrte prenosi na stranice ove knjige, zove nas da se pridružimo, dobijemo vlastitu ideju, da detaljima i predmetima koje sami napravimo mijenjamo svoj prostor i radujemo se novom iskustvu. Listajući i uživajući u svakoj stranici knjige shvatimo koliko je sklada i  ljepote u svakom detalju. U neobičnim  svijećnjacima, bjelini heklanih stolnjaka, čajnika u kojima cvjetaju bljedo ružičasti cvjetovi, drvenoj polici za knjige ili nizu teglica sa začinima. Ideja ovog stila koju je Dragana Pranjić nepogrešivo osjetila i usvojila jeste da se postigne prijatnost kakvu smo doživjeli samo kada smo kao klinci došli u bakinu kuhinju i tamo, opijeni mirisom  jabuka i cimeta, čekali da dobijemo kolač ”po jedan”.
Dom i vrt uređeni u šabi stilu, poručuju ove stranice, sadrže elegantne, svijetle tonove, prozračnost i promjenljivost, a to nas tjera da se fokusiramo i doživimo ljepotu u punoj snazi. Upaljene svijeće, cvijeće u vaznama vezanim svilenom ili čipkanom trakom,  a pored toga porđali mali predmeti.  I beton... Autorka na jednom mjestu kaže: ”I beton ima dušu”  Priznajem da nikad nisam na taj način razmišljala o betonu.  Sad  priznajem: Da!  I beton ima dušu. A niko mu, valjda, ne daje toliko duše koliko naša autorka. Sa ljubavlju govori o načinu na koji to radi. Sitni predmeti od betona, srca, zdjele, velike zdjele za vrt, ogromni, raskošni list rabarbare koji je zauvijek ostavio trag u betonu...
I tako , od šarenih srca sašivenih od čipke ili crvenog platna, rubinskog nara u svjetlu svijeće, mekane mahovine, svilenih bombona, do bakinih kolača, polica za začine i betona s dušom, Dragana nas vodi kroz 125 stranica svoje knjige. Teksta je malo, tek toliko da nas uputi, pokrene. Riječi tople, sve je rečeno kratko, jasno, ničeg suvišnog i zamarajućeg  nema na ovim stranicama. Ali, ako je istina da jedna slika govori hiljadu riječi onda je ovo ”najrječitija ” među knjigama ove vrste. Već prve stranice vode nas u bajkoviti svijet prekrasnih slika, pastelnih boja, boja zemlje, voća i života. Knjiga je podijeljena na poglavlja, tako da svako odgovara jednom godišnjem dobu. A boje, mirisi, ukrasi, materijali, savršeno odgovaraju svakom od njih posebno. I mnogo , mnogo bijelog. Za zimu, ljeto, jesen, proljeće, bijelo i čisto, sveže kao djetinjstvo.
Važno je samo s ljubavlju uklopiti sve ono što volite, u čemu pronađete neku poruku, oslušnete šapat: cvijeće, boje, vertikalne i vodoravne detalje, vesele materijale, šarm starih ručnih radova, mirise djetinjstva. Važno je uživati u ljepoti, a Dragana Pranjić to s radošću čini i dijeli  tu radost nesebično s drugima.
Zato, od srca preporučujem ovu knjigu. Ako i ne napravite bar neko malo srce od  šarenog cica,a vjerujem da hoćete, uživaćete sigurno u ljepoti i toplini kojom zrači svaka stranica knjige Draganasgarden, knjiga za svaku ženu.
Snežana Šestić
xoxoxo
Vesna!!

4/17/2014

DIY Paper Mache Easter Egg

DIY Paper mache Easter Egg
DIY Paper mache Easter Egg
DIY Paper mache Easter EggDIY Paper mache Easter Egg
DIY Paper mache Easter EggDIY Paper mache Easter Egg
I used paper mache technique to make this big Easter egg. Actually, this technique is very simple. For the egg shape I used a balloon. I plastered the balloon with strips of chopped newspaper, soaked in a mixture of glue and water. You can use the white wood glue mixed with water in the ratio 3/4 parts of glue and 1/4 of water. 
Make sure to apply it layer by layer, and never apply more than four layers (I did 3). After completing, leave it to dry naturally, or dry with hair dryer. I left it to dry overnight. Then I painted egg with acrylic paint, using white for the outside, and green for the inside. Then comes the fun part, decorating. I found these lovely butterflies on the internet (I don`t remember where...sorry), print it and glued two together, so they look more naturally. After that I add a little patina on the silk flowers, pink lace and white ribbon. For the opening on the egg I used small styrofoam eggs (cut in half) and pearls. For the finale part I add a little grass, bird and small nest with eggs inside.

Ovo veliko Uskršnje jaje napravila sam tehnikom papir mašea (paper mache) koja je vrlo jednostavna. Oblik jajeta je postignut upotrebom balona. Naduvani balon oblepljujete na trake iseckanom ili iscepkanom novinskom hartijom prethodno natopljenom u mešavinu lepka i vode. Za papir maše možete korisititi beli lepak za drvo pomešan sa vodom u odnosu 3/4 dela lepka prema 1/4 vode. Potrudite se da trake nanosite sloj po sloj i nikada ne nanosite više od četiri sloja (ja sam nalela tri). Posle završenog lepljenja ostaviti da se osuši sam ili ga osušiti fenom. Ja sam ostavila da se suši preko noći. Osušeno jaje sam obojila akrilnim bojama, spolja u belo, a unutra zeleno. E, sad dolazi zabavan deo, dekorisanje. Leptire sam pronašla na internetu (ne sećam se tačno gde), odšampala i spojila dva kako bi delovali prirodnije. Svilene ruže sam malo patinirala, dodala pink čipku i belu mašnu. Za otvor sam kombinovala mala jaja od striropora (presečena na pola) i bisere. Za kraj sam unutra ubacila malo trave, ptičicu i malo gnezdo sa jajima.
DIY Paper mache Easter EggDIY Paper mache Easter Egg
DIY Paper mache Easter EggDIY Paper mache Easter Egg

The second egg is actually from a dollar store. Didn`t like it at all, but I've seen that it has the potential. I just paint it and decoupaged and that`s all. 

Drugo jaje je zapravo iz prodavnice sve za 120 dinara. Nije mi se nimalo dopalo, ali sam videla da ima potencijala. Obojila sam ga, uradila dekupaž i to je sve.

I found this sweet vintage rabbits on the internet (I think it was on a The Graphics Fairy). I just glue them on the stronger cardboard, added some glue on the edges and add glitter. Very simple!

Ove slatke vintage zeke sam pronašla negde na netu (milsim da je to bilo na blogu The Graphics Fairy). Zalepila sam ih na tvrđi karton, na ivice nanela malo lepka i posula ih gliterom. Krajnje jednostavno.
DIY Paper mache Easter Egg
P I N  T H I S  F O R  L A T E R!!

Find more DIY projects and ideas HERE.
Follow me on  Pinterest HERE.
__________________

keep in touch!

Connect With Me On…

Pinterest | Twitter | Facebook | Google+ | Instagram| You Tube |

Never Miss Another Post! Get Freebies and News Right to Your Inbox! 
Your Email:


4/14/2014

Decoupage On Easter Eggs And DIY Bird Nest

This year I decided to get ready for Easter on time and skip all the last minute tasks, so I started to work on my eggs, because they are definitely one of the most important features of this holiday. They can be decorated in so many ways, but this weekend I used some spare time to do decoupage on wooden eggs and to make a lovely bird nests. Eggs are painted with acrylic paint and ​​I also did a decoupage with cute napkins. Finally, I did a bit of painting and coated everything with a layer of clear acrylic sealer.

Polako teku pripreme za jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika, Uskrs. Šarena jaja su svakako jedno od najvažnijih obeležja ovog praznika, a mogu se ukrasiti na nebrojeno mnogo načina. Ja sam za vikend iskoristila malo slobodnog vremena da uradim dekupaž na drvenim jajima i napravim mala gnezda. Jaja sam obojila akrilnim bojama, potom je rađen dekupaž salvetama, malo oslikavanja i na kraju je sve premazano slojem akrilnog laka.

To make my nests, I used a rope but you can also use burlap. Cut randomly longer and shorter pieces of rope, and split each in two parts. I didn`t had sticky glue on hand, so I used the hot glue gun. Also, I didn`t put cardboard on the bottom, but you can, because that way your nest will be more firm and durable. Forming the nest is very simple. First made ​​the smallest hoop and then follow with the bigger, until you got the size you want. I recommend that you don`t try to be perfect because it's even better when it`s a bit messy. To finish it, add a few mini eggs and a bird! Adorable, right?!

Za pravljenje gnezda koristila sam kanap ali možete koristiti i jutu. 
Prvo sam isekla nasumično duže i kraće komade kanapa, pa sam svaki rasprela u dva dela. Pošto nisam imala odgovarajući lepak pri ruci, koristila sam vrući lepak. Nisam stavila karton na dno, ali vi možete jer će onda konstrukcija biti stabilnija. Gnezdo sam formirala tako što sam prvo napravila najmanji obruč, pa sam potom pravila veće sve dok nisam dobila željenu veličinu. Preporučujem da se ne trudite sa bude savršeno, jer je čak i bolje kada deluje malo neuredno. na kraju dodajte nekoliko mini jaja i pričicu i gotovi ste! Zar nije preslatko?!

Follow me on Pinterest HERE.
Find more Easter Ideas HERE.
Find Free Printables HERE.
______________
keep in touch!
Love FREE printables? 
Sign up for my email subscriber list and get your free 
Daily and Weekly To Do List, Free Fitness Planner Printable, 
The Ultimate Packing List
and much more to come.
Subscribers Only!
free daily and weekly to do pages