11/25/2012

Chandelier MakeoverMy kitchen is almost complete with just a few details missing. One of the details is the chandelier. You know I am the person who always wants to make the new from the old. So, I brought from the cottage an old chandelier (which used to be in my children's room). 
Looked terrible and hopeless, but I was not discouraged. First, I check if I have all the pieces and began to assemble itSince I missed lots of crystals, I had to invent a new way I put it together. I didn`t have the patience to count the crystals, so I randomly sorted them and woooooow, a perfect fit with my idea! 
After I put it together, I wash it and in the end I got soo cute chandelier that looks like a piece of jewelry. 
Tomorrow my husband will take care of electrics (he will add electric parts which were broken) and attach it, so I'll show you what it looks like when it hangs in my kitchen.Još samo nekoliko detalja nedostaje, pa da moja kuhinja bude kompletna. Jedan od detalja je i luster. Kako sak ja osoba koja uvek želi da od starog napravi novo, to sam stari luster (koji je nekada bio u mojoj dečijoj sobi) donela iz vikendice. 
Izgledao je užasno i beznadežno, ali mene to nije obeshrabrilo. Prvo sam konstatovala da li imam sve delove i počela da ih sastavljam. Pošto mi mnoštvo kristala nedostajalo, morala sam da osmislim novi način na koji ću ga sastaviti. Nisam imala strpljenja da brojim kristale, nasumično sam ih poređala i gle čuda, savršeno se uklopilo sa mojom idejom!
Posle sklapanja usledilo je pranje i na kraju sam dobila presladak luster koji izgleda kao komad nakita. 
Sutra će ga moj muž srediti (dodaće elektične delove koji su se polomili) i okačiti, pa ću vam pokazati kako izgleda kada se okači u kuhinji.3 comments:

 1. Lep dokaz da ne treba baš sve bacati i da se to kad-tad može ponovo iskoristiti.Vikendice i tavani su riznice svačeg lepog:)
  Čekam slike s upaljenim sijalicama...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se sa tobom, ja inače obožavam da kopam po tavanima i sličnim mestima gde se krije zaboravljeno "blago":)
   Nadam se da će moj dragi sutra da ubaci delove koji nedostaju, pa da ga probamo.

   Delete
 2. Good work, Vesna! It really does look like jewelry. I look forward to seeing this elegant chandelier in your kitchen.
  Take care,
  Loi

  ReplyDelete