Our Family Celebration - Saint Archangel Michael | Home Chic Club: Our Family Celebration - Saint Archangel Michael

11/20/2012

Our Family Celebration - Saint Archangel Michael


Tomorrow is our family celebration, the Saint Archangel Michael. The tradition of celebrating are transmitted from generation to generation. Families in Serbia celebrates the day when their first ancestors became a Christian.
This celebration gathers the family, godparents, friends and with delicious meal, laughter and good wine we tell stories to revive memories and making plans for the future. Holiday is always celebrated with the specially decorated bread, boiled wheat with nuts and with the flame of a candle, which reminds us of our ancestors, and also guide us to the light towards which all should go.
Preparations are already almost complete. We cooked, cut and knead the whole day.
Hope our guests will enjoy our celebration and that will come in our home  with a big smile. 
For everyone who celebrate, we wish a beautiful day full of joy. 
Never forget to thank the Lord for the welfare and happiness of their family.

Sutra je naša porodična proslava, Sveti Arhangel Mihail. Tradicija slavljenja prenosi se sa kolena na koleno, a proslavlja se trenutak kada je prvi predak naše porodice primio hrišćansku veru. 
Okuplja se porodica, kumovi, prijatelji i uz bogatu trpezu, smeh i lepo vino pričom se oživljavaju uspomene i prave planovi za budućnost. Praznik se obeležava uz obavezni slavski kolač, slavsko žito i sveću koja svojim plamenom podseća na duše naših predaka ali i ukazuje na svetlost ka kojoj svi treba da idemo.
Pripreme su već skoro završene. Kuvali smo, seckali i mesili čitav dan. Nadamo se da će naši gosti uživati i da će doći i otići sa velikim osmehom na usnama.
Svima koji slave, želimo Srećnu slavu, da uživaju još dugo sa svojim najmilijima i da se uvek sete da zahvale Gospodu na svojoj sreći i blagostanju.









xoxoxo
Vesna!!







6 comments:

  1. Srećna slava domaćice!
    U zdravlju i veselju goste ugostili!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepše!! Izvoli na domaće specijaitete draga!! :))

      Delete
  2. Sretna ti slava , draga moja:) Svako dobro tebi i tvojoj rodbini te da ju provedete u zdravlju , veselju i druženju:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno darling!! Da si bliže, pa da navratite na gozbicu i druženje! :))

      Delete
  3. Srečna slava. Želim da slavite još dugo, da budete srećni, zdravi, veseli i svaki dan bogatiji za po jednog novog prijatelja.
    Verujem da je sve spremno, da je atmosfera posebna, svečana i da ćeš biti savršena domaćica.
    Pozdrav domaćinima i gostima i da im ovaj dan ostane u lepoj uspomeni.

    ReplyDelete
  4. Hvala najlepše draga!! Sve je spremno, gosti samo što nisu stigli, a nastavak je sutra. Hvala na pozdravima, pozdravi i ti sve tvoje! :))

    ReplyDelete