Detalji, detalji, detalji... i kako ih izabrati?! | Home Chic Club: Detalji, detalji, detalji... i kako ih izabrati?!

5/13/2012

Detalji, detalji, detalji... i kako ih izabrati?!

Nakon jučerašnjeg sunčanog, gotovo paklenog dana u Beogradu, danas kiša i hladno... bah... 
No nema veze, današnja tema je upravo o onim sitnicama koje u našem domu stvaraju efekat poput onog koji sunčan dan ima na naše raspoloženje. 
Setite se onog osećaja kada vidite u magazinu neki prostor i obuzme vas osećaj da biste tu mogli i želeli da živite... Osećaj lepog, ušuškanog gnezda o kome ste oduvek maštali...
Reč je o drugoj faza uređenja prostora koja podrazumeva izbor i postavku detalja. 
Dakle, sve je u detaljima, u "šminkanju" prostora...
Kako, sa čime i koliko?? 
Ukoliko ste (kao i ja) neko ko voli česte promene u svemu, pa i u svom životnom prostoru, preporučujem da izaberete za velike površine u stanu neutralne boje ili monohromatski princip. Kada razmišljate o uređenju svog doma, zamislite da su te površine podloga za sliku koju želite da naslikate. Sa takvom podlogom uvek se možete igrati bojama u detaljima, često ih menjati i prilagođavati trenutnom stilu i željama. Prostor oživljen odgovarajućim detaljima u boji možete prilagođavati godišnjem dobu, sezoni praznika, trenutnom raspoloženju i idejama. 
Postoji nekoliko načina da to učinite... Najlakši od svih je da se u izboru detalja rukovodite principom "manje je više".
E sad o detaljima koji dom znače...

Izaberite nekoliko krupnih, zanimljivih detalja koje ćete postaviti na vidljiva mesta u svom domu. Vodite računa da budu dovoljno osvetljena  tokom dnevnog svetla, a uveče ih možete akcentovati pojedinačnim izvorom svetla. To mogu biti skulpture, vaze, činije, svećnjaci ili čak posuđe, zavisno od dela prostora koji uređujete. Ove prikazane možete nabaviti u http://www.kika.com/rs/home/



Jastuci... Hahahahaha... ženski princip koji nervira sve mušarce. Moji muškarci se uvek pitaju zašto ih ima toliko i čemu služe... Bez veze... Zar to nije očigledno :) Birajte boje koje odgovaraju vašem prostoru ili one sasvim suprotne, ukoliko želite da oživite prostor, ali svakako ih imajte jer oni daju svim sofama dovršen izgled, a vašem domu toplinu i osećaj da ne stanujete u hotelskoj sobi. Ukoliko ih već imate, nabavite nekoliko vrsta navlaka koje ćete menjati pa će vam jastučići uvek delovati kao novi.  Šareni jastuci su hit ovog proleća i učiniće vaš dom veselim i razigranim kao proleće.
 a ovo su moji... kupljeni u http://www.conforma.rs/
Kupila sam i ljubičaste za balkon, ali o tome kada sređivanje balkona dođe na red :)

Cveće, naravno!! Sveže cveće daje instant fresh i sofisticiran izgled svakom domu, zato uvek napunite vaze cvetovima živih boja i uživajte u svakom pogledu na njih. Vaze možete takođe ispuniti ukrasnim kristalima što će ovaj prizor učiti još privlačnijim. Osim vaza, za cveće vam mogu poslužiti i bokali, lepe čaše, čak i posuda za supu.

Ramovi za fotografije sačuvaće sve vaše najlepše trenutke i uvek vam vraćati taj dobar osećaj nekog tako posebnog dana... Ramovi za slike kombinovani sa drugim ramovima i bez slika mogu načiniti zanimljivu kompoziciju na stalaži ili zidu, zašto da ne?


Tu su svakako i svećnjaci i sveće, nezaobilazan detalj koga kod mene ima u svakoj prostoriji osim u sobi mog tinajedžera gde više nemam moć kontrole :S :).


Toliko od mene za kraj ove nedelje... I da ne zaboravim, svim majkama na svetu, a pre svega mojoj, srećan dan majki :)) Ljubimo vas majke i zahvaljujemo se bogu što postojite!! <3

No comments:

Post a Comment