Shabby Chic | Home Chic Club: Shabby Chic

7/10/2012

Shabby Chic


Shabby chic is a form of interior design where furniture and furnishings  are either chosen for their appearance of age and signs of wear and tear or where new items are distressed to achieve the appearance of an antique. At the same time, a soft, opulent, yet cottage-style decor, often with a feminine feel is emphasised to differentiate it from genuine period decor.

Shabby chic je forma opremanja enterijera u kome su nameštaj i prateća oprema izabrani zbog svoje starosti sa očiglednim znakovima habanja ili su to novi komadi koji izgledaju kao antikni uz pomoć tehnika bojenja, šmirglanja ili patiniranja. Istovremeno nežan, raskošan, nalik na dekor seoske kuće, ovaj stil ima naglašenu žensku "notu" i teško ga je razlikovati od originalnog dekora istorijskog perioda iz koga ovaj stil potiče.


So, I have too confess... I am in love again! I`m delighted with this romantic style that I loved as a girl.  Since my blog is dedicated to chic, I decided to try and make a small display of sweet little things in my new bar that you haven`t seen yet.

I eto, moram da priznam... zaljubljena sam. Oduševljena sam ovim romatičnim stilom koji sam volela kao devojčica. Kako je moj blog posvećen šiku, odlučila sam da pokušam da napravim  malu prezentaciju slatkih sitnica na mom novom šanku koji još niste videli.

This is something that I colected in a few minutes... but it`s sweet! U like it?
Ovo je neštoi što sam sakupila za pet minuta i složila... ali je jako slatko! Sviđa vam se?

xoxoxo
Vesna!!

2 comments:

  1. Oduševljena sam tvojim blogom, ne znam šta bih drugo rekla. Na svakoj slici vidim po neki predmet koji predstavlja moju slabost, pa se pitam da li sam baš toliko slaba ili je slučajnost. Školjke i detalji koji podsećaju na more uvek su mi u blizini jer me inspirišu, ruže takođe a i shabby look me je neprimetno osvojio.

    Sve u svemu, sviđa mi se tvoj stil, sve je ok osim ove provere putem slova, zbog koje, vrlo često, odustajem od komentara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Iskrice, ovakvi komentari svakako prijaju :) Stil koji nam se sviđa je stil romantičnih, maštovitih, umetničkih duša, tako da ne sumljam da si i ti takva osoba. Puno pozdrava i nastavi da pratiš, uskoro će se pojaviti fotografije kuhinje i trpezarije koje preuređujem i nadam se da će ti se dopasti.

      Delete