10/24/2012

Candy table and adding more white to the dinning room

These days I have finished several projects in the house that I had planned for some time. First one is the old kitchen table that I brought back from our cabin. It was in a very bad condition. But with a little Benjamin Moor paint and some acrylic stain with wax, any problem can be solved. Sweet as a candy!

Ovih dana sam završila nekoliko projekata u kući koje planiram već neko vreme. Prvi je stari kuhinjski sto koji sam donela iz naše vikendice i koji je bio u vrlo jadnom stanju. Ali sa malo Benjamin Moor boje i akrilnim premazom sa voskom za drvo, svaki problem se lako reši. Sladak kao bonbon!

Before
Pre

After
Posle
After that I decided to update old wooden box. First I paint it with Benjamin Moore (white dove), and than I put label that I found on http://graphicsfairy.blogspot.com/. I simply printed label as negative, cut out letters with the scissors and sprayed with black spray color. So simple and cute!

Posle sam odlučila da preuredim jednu staru drvenu kutiju. Prvo sam je obojila Benjamin Moor bojom (bela golubica) a nakon toga sam dodala natpis koji sam pronašla na http://graphicsfairy.blogspot.com/. Natpis sam otštampala jednostavno kao negativ, isekla slova makazama i obojila crnim sprejem. Tako jednostavno i slatko!!As I already had a brush and paint in my hands, I had to paint more. I remembered an ugly jugs that did not fit anywhere, but I didnt want to throw it away. And in no time, the ugly duckling become a white swan.

Kad sam već imala četku i boju u ruci, morala sam da ofarbam još nešto. Setila sam se jednog ružnog bokala koji mi se nigde nije uklapao, a nisam želela da ga bacim. I za tili čas, od ružnog pačeta nastade beli labud. And finally a few pictures of my dinning room my dear friends... just enjoying the fruits of my efforts.
I za kraj dragi moji, nekoliko fotografija trpezarije, tek da uživam u rezultatu mog truda.

xoxoxo
Vesna!!


Thanks Karen!!8 коментара:

 1. Ajme,kako se sve divno ukomponiralo uz ove tvoje divne tapete:))))Posebno mi se sviđa makeover bokala.Predivno!!!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala draga :))) Biće tu još lepih dodataka, trenutno tragam za njima, čim ih pronađem, eto novih sličica. Bokal je sladak a biće još lepši kad ga ispunim svežim cvećem. Veliki pozz!!

   Избриши
 2. eh... mislio sam da nikad necu videti da neko sa lakiranim noktima uzme smirglu i cetku u ruke i da pocne da farba :D

  ОдговориИзбриши
 3. Hahahaha... pa eto, sve se može kad se hoće :D

  ОдговориИзбриши
 4. Ako smem najpre da kažem Zoranu da mi je drago što je pogrešio, jer je tako mislio, a isto mi je drago što se razuverio. I moji nokti su nalakirani stalno, ali stalno. Dakle, Zorane, treba češće da posećuješ naše blogove, da vidiš šta sve mi možemo, a da nam pri tom, nokti budu nalakirani.

  Tvoj trud je urodio plodom, i treba da uživaš u rezultatima svog rada, jer si napravila ambijent i atmosferu zaista za uživanje. Vidi se ne samo trud, nego ljubav uližena u svaki detalj i logično je da odiše toplinom. Jedino tako, po meni, rad ima smisla.

  Šaljem vam veliki pozdrav!

  ОдговориИзбриши
 5. Ja čvrsto verujem da su žene sposobne za sve... samo ako žele. Tako da meni, kao ni tebi, nijedan posao ili alatka nije stran, a to svakako ne umanjuje našu ženstvenot.
  Hvala ti na lepim rečima, potpuno si u pravu, u sve što radim unosim ljubav, snagu, entuzijazam i sebe do poslednjeg atoma snage. Ne umem drugačije, a ni ne želim. Sada planiram da pronađem i dodam neke detalje i zaokružim čitavu priču. A to znači da ću, čim ovo završim, početi da razmišljam o sledećoj akciji, jer ja ne mogu da mirujem.
  Veliki pozdrav!!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Odlično, samo napred, verujem da će to biti savršeni detalji, i obavezno nalakiraj nokte!

   Избриши
 6. Hahahaha... svakako draga, ipak smo mi dame. :D

  ОдговориИзбриши