Treasure from the antiques market | Home Chic Club: Treasure from the antiques market

10/27/2012

Treasure from the antiques market

Saturday morning is the perfect time to start searching for the treasure.There is no better place than a market of antiqes. Day was gray and rainy, but that did not stop me. So, we went to Novi Beograd to a market in which you can find about everything. 
Subota pre podne je savršeno vreme da se krene u potragu za blagom. A nema boljeg mesta od pijace starina. Dan oblačan, siv, kišan, ali ni to me nije sprečilo. Dakle, krenuli smo put Novog Beograda i pijace na kojoj ima  svega, od igle do lokomotive. 





By the way I made a few photos of my beautiful city from the car.Topcider Park and the new symbol of Belgrade Bridge on Ada Ciganlija.
Usput sam napravila par fotografija mog lepog grada iz automobila.Topčiderski park i novi simbol Beograda, Most na Adi.






















Unfortunately, the offer was pretty poor, but I found a few things that will decorate my home.
Na žalost, ponuda je bila prilično oskudna, ali sam ipak pronašla par stvari koje će krasiti moj dom.

















Wish you a great weekend!!
Želim vam lep vikend!!
xoxoxo
Vesna!!


10 comments:

  1. Volim buvljake, oni su pravo blago. Nikada me nisu posebno zanimale takve stvari dok moja ćerka nije pokazala interesovanje za arheologiju i počela da skuplja starine. Tada sam, uz nju, otkrila novi svet koji me je brzo osvojio.

    Most me podseća na most na Dunavu u Nemačkoj.
    A što se stvari tiče, onih koje si kupila, jako su lepe, a takav ram imam i ja. Samo jedan, ali mi tako sam ne znači mnogo, ali ću ga vrlo rado sačuvati za tebe.

    ReplyDelete
  2. Buvljaci su fenomenalni. Ja sam tek sam počela da saklupljam starine, ali sam oduševljena idejom i sigurno ću nastaviti da tražim lepe stvari. Uživala sam danas dok sam preturala po gomilama. Sutra idem opet, naručila sam još neke stvari, nadam se da će mi odgovarati.
    Most je stvarno fenomenalan, izgleda kao ogromno jedro nekog zalutalog jedrenjaka koji plovi Savom. Moje slike nisu baš nešto, slikala sam u vožnji iz auta...
    Hvala ti na lepim rečima a za ram nemam uopšte teksta osim da si predobra. :)
    Veliki pozzz!!

    ReplyDelete
  3. Joooj, što si ti divnih stvari našla.Vjerujem da će se divno uklopiti u tvoj ambijent:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga, već sam nešto rasporedila po kuhinji :D Ram ću da obradim i sredim, a treba da mi stigne još jedan veći, nadam se da će biti dobar. :)))

      Delete
  4. The weather and market both look beautiful to me! Seems like the perfect way to spend a Saturday.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I couldn`t agree more.I love markets because Ialways find something wonderful there. Just as in the saying, what is one man's junk is another man's treasure. Thanks for visiting and comment. Wish you a pleasant Sunday.

      Delete
  5. ovi tanjiri su odlicna stvar, tacnije ove slike na njima.
    secam se kada sam bio klinac, imali smo slicne, i ja sam bas voleo da zagledam ove slike... a moji mi branili, plasili se da ih ne razbijem, samo ih koristili za neke specijalne prilike... mislm da su ih dobili kao nekakav poklon za vencanje... ali jedan po jedan su razbijeni i danas su preostala samo 2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa nekada su se stvari čuvale kao najveće blago, nisu bile samo potrošna roba, kao što ni mi nismo bili potrošačko društvo... Danas je sve to smešno, ali prave vrednosti se čuvaju u dušama ljudi koji umeju da ih prepoznaju i cene. Čuvaj ta dva, možda će ti jednog dana značiti...Ili ih prodaj meni, hahahahaha :D:D

      Delete
  6. heh... nisu na prodaju :)
    ali ako naletim na neke starine, seticu te se, pa cu javiti ;)

    ReplyDelete