Christmas Rosette Ornament | Home Chic Club: Christmas Rosette Ornament

11/07/2014

Christmas Rosette Ornament



It's never too early to start with a Christmas projects. First, you should decide which colors will be your favorite this Christmas. For me, this year it`s red, white and black. 
For this lovely ornament you can find a lot of inspiration on Youtube or blogs, but only of your creativity depends which method you will use, and how to decorate it and make it beautiful.
For this project you need:

-color card stock 
-hot glue gun
-scissors and pattern scissors
-glitter
On to the project.
First, cut two long strips of paper that will be the foundation and cut them with pattern scissors on one side. Then fold the paper like an accordion and assemble it whole together, and glue the flat bottom (leaving the first and last part free) and hold until the glue has cooled. Repeat with the other part, and connect both parts.You'll get something like a ruffled bracelet. Then gently pushing it in the middle, line it flat.  It`s your first layer of the ornament. You can add a drop of glue to the center of ornament for stability. Once you have made ​​the first part, you can make the next in the same way, except that you need to cut the strips slightly narrower. Glue a small part to the larger, add a circle of paper in the third color front and back, then add a slightly smaller circle that you decorated with glitter, tie a bow and your Christmas ornament is ready .
p.s. If you didn`t understand my explanation (even I don`t), you can see the tutorial here. :D
p.p.s. For the first part of ornament a used a paper doily. :D:D

Nikada nije prerano da se počne sa Božićnim projektima. Prvo, treba da odlučite koje će boje biti vaše omiljene ovog Božića. Za mene su to ove godine crvena, bela i crna.
Za ovaj ljupki ornament možete pronaći brojne inspiracije na Youtub-u ili na nekom od blogova, ali samo od vaše kreativnosti zavisi koji postupak ćete primeniti i kako ćete ih ukrasiti i učiniti svečanim i lepim.
Za ovaj projekat vam je potrebno:
-tvrđi papir u boji
-pištolj za vruće lepljenje
-makaze i makaze sa šarom
-gliter
Postupak:
Prvo isecite dve dugačke trake od papira koji će vam biti podloga i isecite ih makazama sa šarom na jednoj strani. Onda savijajte papir kao harmoniku i skupite celu harmoniku zajedno, te zalepite ravno dno (ostavljajući prvi i poslednji deo slobodnim) i pridržite dok se lepak ne ohladi. Ponovite i sa drugim delom, pa spojite oba dela. Dobićete nešto kao nabranu narukvicu. Potom gurajući lagano nadole sredinu ornamenta, poravnajte ga, tako da dobijete krug i prvi sloj ornamenta. Možete dodati i kap lepka u sredinu da bi ornament dobio na stabilnosti. Nakon što ste napravili prvi deo, napravite i sledeći na isti način, osim što je potrebno da trake isečete nešto uže, kako bi krug bio manji od prvog. Zalepite manji deo ornamenta na veći, dodajte krug od trećeg papira napred i pozadi, potom napred dodajte još jedan manji krug koji ste ukrasili gliterom, zavežite mašnu i vaš Božićni ornament je gotov.
p.s. Ako vam ništa nije jasno (čak ni ja ne razumem ovo objašnjenje), tutorijal možete pogledati ovde. :D
p.p.s. Za prvi deo ornamenta sam koristila papirni podmetač za kolače. :D :D
Vesna 
Sharing on:

Shabbilicious FridayFRENCH COUNTRY COTTAGE

Treasure Hunt Thursday
The Shabby Nest
Ivy and Elephants
A Stroll Thru Life

18 comments:

  1. Praznici su pred vratima 🎄; zaostajem barem jedno godisnje doba za tobom. Lijepa ti je rozeta, krasne boje, crvena uvijek "podigne" prostor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga. Ja obično uvek zaostajem i sve radim u decembru u poslednji čas. Moglo bi se reći da sam ove godine krenula na vreme, ali to ne znači da neću opet sve da završavam u zadni čas i da se iznanadim kako to da su stigli praznici a ja nespremna.

      Delete
  2. Odlično Vesna, jednostavno i efektno! Sigurna sam, da će biti primjećena u prostoru :)

    ReplyDelete
  3. Ni ja nisam počela ništa, sve ću u zadnji čas, kao i uvek! Hvala na linku, probaću ovo, stvarno je lepo i efektno!!! Pozdrav Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svake godine odlučujem da neću sve u zadnji čas i onda opet sve bude isto... Tempo života nam ne dozvoljava da uživamo natenane u stvarima koje volimo. Ali zato i postoji ovaj naš kreativni kutak za koji ipak nađemo malo vremena... :D

      Delete
  4. Volim ovakve lepe a jednostavne ukrase..Dobar izbor boja, po mom mišljenju. Mogu misliti da ćeš napraviti pravu prazničnu atmosferu i ove godine:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Sandra. Boje koje sam izabrala su mirne a ipak dinamične, uvek elegantne i bezvremene, a to su neke vrednosti koje ja cenim. :*

      Delete
  5. So festive, fun and pretty!! I love your them of red, black and white. Thanks for sharing this one, Vesna. Hugs, L

    ReplyDelete
  6. Volim ovakve ukrase i obično ih koristim za štand, jer u vreme praznika uvek ima neka prodaja, a oni su mi jako efektni i jednostavni za pravljenje.
    Što se tiče omiljenih boja, odluka je ŠARENO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, a mogućnosti kombinovanja su beskonačne, tako da se mogu korisititi za svaku priliku i u svim situacijama.

      Delete
  7. Hi dear Vesna!!! que lindo rosetton.. me gusta mucho esa idea.yo deseo que tenga un bendecido comienzo de semana
    cariños

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias querida Angélica. Les deseo una semana maravillosa! :)

      Delete
  8. Love the ornament!

    xx
    Mila
    milaslittlethings.com
    milawayable@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Podsjećaju na stara dobra vremena i jako su lijepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, vintage stil koga se mi rado sećemo. :)

      Delete