5 Awesome Reasons To Use Planner / Moj Rokovnik Planer | Home Chic Club: 5 Awesome Reasons To Use Planner / Moj Rokovnik Planer

7/31/2018

5 Awesome Reasons To Use Planner / Moj Rokovnik Planer

As a full time blogger, I have to say that the struggle to stay on top of my day-to-day schedule is one of my greatest challenges. My best amazing tool for doing so? My planner! I use it every single day, and since I started using it, it has become a trusted command center to keep my life and my blog going smoothly! If you’re thinking of starting to use a planner yourself, I’ve compiled a list of five best reasons to use a planner ! I`m also sharing the my planner and you can find it on the site Moj Rokovnik. Read on for all the details!
Moram da priznam da je u današnjem vremenu priličan izazov završiti sve dnevne obaveze i biti bloger. Moja najbolja alatka za to je moj planer. Od kako sam počela da ga koristim, on je postao komandni centar koji mi pomaže da sve u mom svakodnevnom životu teče glatko. Ako razmišljate o tome da počnete da koristite planer, izdvojila sam pet najboljih razloga za to. Takođe ću vam pokazati moj planer koji možete naći na stranici Moj Rokovnik.rs po veoma pristupačnoj ceni. Ako želite da saznate zašto vam je potreban planer, pročitajte u nastavku više detalja.
5 TOP REASONS TO USE A PLANNER
1 - USING A PLANNER HELPS YOU STAY MORE ORGANIZED
This is probably the most obvious benefit on this list. Having all of your appointments, assignments, and other important information in one place is a proven way to stay on top of your day-to-day routine. In my life, using a planner to get more organized has greatly reduced my stress level and allowed me to experience more joy in day to day life! My planner is the Standardni rokovnik 27, which can be found on Moj Rokovnik. This planner is one year planner starting at July 2018 and ends on June 2019. I love that this planner not only includes daily, weekly and monthly calendars, but also other important areas of my life organized, as well, like monthly goals, tasks and notes. It has month on two pages for a quick overview of all important dates and meeting and blank pages at the end for additional information or ideas you may need to write down.
1- KORIŠĆENJEM PLANERA BIĆETE BOLJE ORGANIZOVANI
Ovo je najočigledniji razlog na ovoj listi. Imati na jednom mestu sve obaveze, sastanke i druge važne informacije je dokazano najsigurniji način da nećete propustiti ništa bitno i da ćete završiti sve što je neophodno. Meni je planer pomogao da smanjim nivo stresa i da više uživam u svakodnevnom životu. Moj planer je horizontalni standardni rokovnik br.27 i možete ga poručiti na Moj Rokovnik.rs. Planer je za godinu dana, počev od Jula 2018 i zaključno sa Junom 2019.godine. Pored dnevnih, nedeljnih i mesečnih kalendara, obuhvata i druga važna područja kao što su meseni ciljevi, zadaci i beleške. Svakom mesecu su posvećene dve strane na kojima možete zabeležiti sve važne datume, a na kraju su i prazne strane za dodatne beleške i ideje.
2 - USING A PLANNER HELPS YOU MAKE BETTER CHOICES

Because planning gives you a overview of the way your time is spent on a daily, weekly and monthly basis, it enables you to see areas where you are possibly spending too much time, and other areas that might need more attention. This allows you to make choices and really focus on what`s important (instead of losing hours on your phone or computer).
Using planner can also have a positive impact on your diet, as well. One of the things I love most about using my planner is establishing a weekly menu. Having it all written down helps me stick to my healthy choices and use less time and money on shopping, because I have a list of things I really need. This way I can stay away from buying things I don`t really need and things which are not good for me.
2- KORIŠĆENJE PLANERA MI POMAŽE DA DONOSIM BOLJE ODLUKE
Obzirom da kroz planer jasno vidim kako trošim svoje vreme na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou, to mi daje jasan uvid u to kako koristim vreme, da li ga na neke stvari trošim nepotrebno mnogo ili nekim oblastima ne poklanjam dovoljno pažnje. To mi pomaže da donosim bolje odluke i fokusiram se na stvari koje su zaista bitne (umesto što izgubim sate na telefonu ili pored kompjutera).
Korićenje planera ima svoje benefite i kada je u pitanju moja ishrana. Ono što posebno mislim da treba napomenuti je kreiranje nedeljnog menija u planeru. Kada imam isplanirane obroke za čitavu nedelju, mnogo lakše ostajem pri odluci da se zdravije hranim i trošim manje vremena i novca na kupovinu namirnica. Jednostavno napravim listu neophodnih namirnica na osnovu menija i time izbegnem kupovinu onih koje nisu na spisku i koje nisu dobre za mene.

3 – USING A PLANNER MEANS YOU WILL HAVE TO SPEND LESS TIME IN FRONT OF A SCREEN
As I mentioned, we all tend to spend to much time on our phones or computers. One of the major problems is that we lose track of time with all this gadgets. I know we need them, I do too, but sometimes I realize that so many moments are lost while my eyes are attached to the screen. Using a planner allows me to stay on top of things, plan my time rationaly and giving me one less daily activity that requires screens.
3 - KORIŠĆENJE PLANERA SMANJUJE MOJE VREME ISPRED EKRANA
Kao što sam ranije napomenula, svi provodimo previše vremena kraj telefona, tableta ili kompjutera. Jedan od glavnih problema je taj što vrlo lako izgubimo pojam o vremenu i potrošimo sate i sate, a da to i ne primetimo. Znam da su nam svi ovi gedžeti neophodni, ali ponekad shvatim da sam propustila mnogo važnijih momenata dok su mi oči bile uprte u ekran. Korišćenjem planera svoje vreme racionalnije raspoređujem i smanjujem vreme ispred ekrana.
4 – USING A PLANNER MAKES YOUR DAILY TASKS MORE CREATIVE AND FUN
Planner today are so amazing! With beautiful, on-trend designs and cute stickers, post-it notes, washi tapes, decorative paper clips and more, using a planner allows you be creative and have fun in your daily routine. Recently, Moj Rokovnik started selling stickers and pens to make planing more fun.
4- KORIŠĆENJE PLANERA JE ZABAVNO I KREATIVNO
Danas postoji sjajan izbor planera koji prelepo izgledaju! Uz stikere, washi trake, dekorativni pribor, olovke i druge sitnice, korišćenje planera postaje zabavan i kreativan proces i čini da pronađemo pravo zadovoljstvo u planiranju svakodnevnih obaveza. Od nedavno je i Moj Rokovnik.rs počeo sa prodajom stikera i pribora za pisanje da bi planiranje bilo zabavnije. 
Moj Rokovnik.rs
5 – USING A PLANNER FOR MEMORY KEEPING
For me, planner is not just for planing, it`s also a little diary. You can write down all your activities and events and make a memory keeper to look back later on. It is so nice to go through the pages of old planner in a year or two and remember those days.
5- KORIŠĆENJE PLANERA ZA ČUVANJE USPOMENA
Za mene planer nije samo za planiranje, to je i mali dnevnik. U njega zapisujemo sve svoje aktivnosti i događaje i on postaje mesto za čuvanje naših uspomena za kasnije. Ja uživam u prelistavanju starih planera od pre godinu ili dve. Neverovatno je zabavno (a i poučno) kada se vratim unazad na događaje i odluke koje sam tada donosila. U vremenu pretrpanom brojnim informacija, lako se zaboravljaju događaji, pa je zaista lepo ponekad zastati i vratiti se unazad.
In my opinion planner is a great way to make a fresh start and make your dreams come true. If you need one, Moj Rokovnik have a huge selection of planners, whether you need standard or mini planner for your bag, with selection of 27 beautiful covers (they also can be custom made for free) and the best part is that you can personalize your planner with your name, initials or company name, also totally free. If you want to check them out, just visit Moj Rokovnik.
Mislim da je planer odličan način da se "okrene list" i ostvare snovi. Ako vam je potreban planer, predlažem da posetite Moj Rokovnik jer imaju odličnu ponudu planera. Na raspolaganju su vam standardni i mini (super za tašnicu), izbor od 27 različitih naslovnica (mislim da ih možete besplatno kreirati i sami) i personalizacija sa vašim imenom, inicijalima ili imenom firme koju dobijate besplatno. Ako sam nešto zaboravila da pomenem, više možete naći na Moj Rokovnik.rs.
P I N  T H I S  F O R  L A T E R!!
Follow me on Pinterest HERE.
Find more Free Printables HERE.
_______________
keep in touch!
Love FREE printables? 
Sign up for my email subscriber list and get your free 
Daily and Weekly To Do List, Free Fitness Planner Printable, 
The Ultimate Packing List
and much more to come.
Subscribers Only!
free daily and weekly to do pages

13 comments:

 1. ¡Hello!
  Beautiful photos. Great post.
  I'm your new follower. Follow for follow?
  Aprovecha La Vida Cada Día
  ¡Kiss!

  ReplyDelete
 2. Slazem se sa svim sto si napisala.Ja npr.koristim svesku za zapisivanje ciljeva,jer nekako,kad zapisem ciljeve,to me natjera da ih i ostvarim.Uz to,u tu svesku zapisujem i neke nebitne stvarcice,kao npr,filmove i serije koje zelim da pogledam(i koje sam pogledala),isto tako i za knjige,itd...
  A sto se tice,zapisivanja obaveza,koristim aplikaciju na telefonu,jer mi je on cesto u rukama i nekako se lakse natjeram da uradim dnevne obaveze.
  Sve u svemu,odlican tekst,koji ce mi jako pomoci oko organizacije,jer uskoro krecem u srednju i moracu se vise potruditi oko planiranja. :)

  sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post je na blogu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Svaki vid organizacije je dobar, drago mi je da si pronašla nešto korisno! xx

   Delete
 3. unas fotos realmente preciosas

  ReplyDelete
 4. Excellent post (as always)!Thank you very much :)

  ReplyDelete
 5. I love using a planner. :D Yours is beautiful!
  www.thefancycats.pt

  ReplyDelete
 6. Good tips! I like to stay organized too ஐ

  Blog de la Licorne

  ReplyDelete
 7. Thank you for the tips! I'm curious if you still use your phone or computer to write in any events. I'm still considering using a planner, but I am afraid of not being consistent!
  -PerlaGiselle
  iamperlita.com

  ReplyDelete