Entryway design inspiration | Home Chic Club: Entryway design inspiration

10/10/2012

Entryway design inspiration


The entrance to each home is what you first see and you judge the rest of the space by his appearance. When we ask ourselves how our entryway should look like, we must decide whether we want it to be elegant and creates the impression of a sleek space with a few carefully chosen and combined pieces of furniture and details, or we want warm welcoming space with creative clutter and feeing of busy family life.
The elegant rooms provide a good aesthetic image of us, but if you only have one entry, you definitely have to think about its practical side.
The best solution is a combination of both requirements, an aesthetic and practical, and this can be achieved with custom-made closets for your space in which will be hidden all your jackets, bags, hats and others things. Furthermore certainly provide wardrobe for the shoes and a large mirror. 
As halls are mostly dark spaces, you should pay special attention to lighting, to avoid impression of dark, cramped space.
When you are choosing the material and color for your hall, make sure that the colors of the rest of the house appeared in the hall, so you can have the impression unity and integrity of space.
And, always try to be original so the first image of your home speaks in the right way about you and your family.

Here are a few inspirational suggestions.
* * *

Ulaz u svaki dom je ono što prvo vidimo i po čemu sudimo o ostatku prostora. Prilikom odabira dizajna pitanje koje sebi treba da postavimo je da li želimo da ulaz bude elegantan i stvari utisak uglađenog prostora sa nekoliko pažljivo odabranih i kombinovanih komada nameštaja i detalja ili smo više za toplu dobrodošlicu u kojoj dominira kreativni nered i utisak da se tu živi punim plućima.
Elegantni prostori daju dobru estetsku sliku o nama, ali ako imate samo jedan ulaz, svakako morate misliti i na njegovu praktičnu stranu.
Najbolje rešenje je kombinacija oba zahteva, estetskog i praktičnog, a ovo se može postići ugradnim plakarima izrađenim po meri vašeg prostora u kojima će biti sklonjene od neželjenih pogleda sve vaše jakne, torbe, kape i dr. Uz ovo svakako obezbedite cipelar za obuću i veliko ogledalo. Holovi su uglavnom mračni i zato treba posebnu pažnju posvetiti osvetljenju, kako bi se izbegaao utisak mračnog, skučenog prostora.
Kada birate materijal i boje za vaš hol pobrinite se da se boje iz ostatka doma pojavljuju i u holu, kako bi se stekao utisak jednistva i celovitosti prostora.
I uvek se trudite da budete originalni i da prva slika o vašem domu govori na pravi način o vama i vašoj porodici.

Evo nekoliko inspirativnig predloga.
xoxoxo
Vesna!!






















2 comments:

  1. Predlozi jesu inspirativni, zaista, i ne bih znala da kažem koji mi se najviše sviđa. Jedini problem je, što naše kuće nisu tako pravljene, da bi se neko od ovih rešenja primenilo, a i način na koji živimo, kao i uslovi, nisu baš u ovoj priči.

    Meni se sviđaju svi predlozi, kao što sam rekla, a četvrti bi mi najviše odgovarao i bilo bi moguće sprovesti u delo, u mojoj kući, neku varijantu toga. Volim urednost, kad je sve na svom mestu, ali ne i sterilan prostor, koji mi uvek deluje, nekako, hladno Lepo je kad ima malo nereda, da se vidi da u kući žive ljudi. Zato sam dozvoljavaju mojoj ćerki kad je bila mala, da kredama crta po dvorištu, iako sam stalno bila kritikovana zbog toga. Meni je to jako slatko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, naši uslovi su prilično ograničeni zbog skučenog prostora, ali mislim da za svaki prostor postoji rešenje. Zato sam i napisala da je najbolje da se plakari prave po meri prostora, jer se tako izvuče maksimum... I ja volim uredan prostor, ali ne i sterilan, zato treba uvek zadržati dozu nehajnosti i udobnosti,na račun potpunog savršenstva. I ja sam dozvoljavala sinu (kad je bio mali) da se "kreativno" iskaže na zidovima, ipak nema ništa lepše od nasmejanog dečijeg lica.

      Delete