Saturday chic white rooms | Home Chic Club: Saturday chic white rooms

10/20/2012

Saturday chic white rooms

I love chic white room interiors and you know that. A bit of color here or there is fine, and the contrast of dark wood with white on white I find so glamorous. 
I love beautiful and luxurious rooms with a cottage feel too.  I think white is forever chic. 

Don't get me wrong. My house is not all white... My living room is white, black and silver, which is also one of the best combinations. White, silver and gray are also in my dinning room and kitchen...
White makes your colors pop even more. They balance each other out. 
So, go with what you love, not trends.

Volim šik bele sobe i vi to znate. Malo boje tu i tamo je u redu, a kontrast tamnog drveta sa belim je veoma glamurozan. Volim lepe i luksuzne sobe sa seoskim stilom takođe.

Nemojte pogrešno da me shvatite. Moja kuća nije sasvim bela. Moja dnevna soba je u kombinaciji bele, crne i srebrne boje. Belo, srebrno i mat sivo su takođe i u trpezariji i kuhinji...
Belo ističe boje u prostoru i međusobno se uravnotežuju. 
Zaključak je da uvek sledite ono što volite, umesto da sledite trendove. 









xoxoxo
Vesna!!


4 comments:

  1. Slediti trend je u redu, ali slepo slediti trend samo zato što je trend je snobizam.

    Volim kombinaciju različitih stilova, ali nisam dovoljno vešta da to sprovedem u delo, a da krajnji rezultat bude po mojoj volji.
    Dešava se da uđem u neku kuću i da ona bude sređena ali da to nije moj stil i ukus, ali nikad ne kažem da je loša, jer ukusi su različiti.

    Slike koje vidim, baš mi se sviđaju, kao i kombinacija o kojoj si pisala, a sad imam priliku, posle renoviranja, da neke stvari uradim po svojoj volji, bar u svojoj sobi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako... Trendovi su prolazni i sezonski, a mi u svom domu treba da se osećamo prijatno i lepo u svako doba dana i godine... Što se mene lično tiče, ja sam romantik po prirodi, ali i prilično stroga u ogranizaciji, pa mi leži nekakav mix starog i novog, rustikalnog i baroknog stila u kombinaciji sa minimalizmom. Nisam pobornik šarenila, pretrpanog i zakrčenog prostora, mislim da je manje uvek više... Planiram da po završetku ovog istorijskog renoviranja objavim fotografije celog stana, pa će se tu najbolje videti taj neki neoklasik stil... Naravno, parica nikad dosta, a nedostaje mi još puno lepih detalja... uskoro, nadam se... Trenutno farbam stari trpezarijski sto koji sam donela iz vikendice, pa ćeš i to videti za koji dan.

      Delete
  2. Divne kombinacije.Volim bijelo ( iako kod mene još nema detaljnog preuređenja prostora) i odlučila bih se za ovu zadnju varijentu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim belo, ali to ne moram ni da kažem, vidi se... hahahahaha... Mislim da je belo savršena podloga za sve ostale boje u prostoru, lepršava je, ne opterećuje i svakom prostoru dodaje dašak svetlosti i lakoće.

      Delete