Men are from Mars and women are from Venus | Home Chic Club: Men are from Mars and women are from Venus

11/13/2012

Men are from Mars and women are from Venus


Hi girls,

Do you have a problem with decorative cushions like me?? 
For me, it is actually two problems...
First is to convince myself that I already have too much of them and stop  buying more, and other is to stop my guys from removing them off the sofas all the time. 

I know that we girls have this problem in common, because finally the men are from Mars and women are from Venus. :) 
But anyway, today I had the first problem, mentioned above, and I didnt resist the temptation to get a pair of beautiful decorative cushions in soft, pastel shades of blue. The beautiful, slightly vintage turquoise floral motif on a white background was "too tempting" for my weak character and I added two more to my, already large, collection. 
Oh, to hell with character, sometimes I just love being weak. :)))


Dobar dan drage moje,


Da li i vi imate problem sa dekorativnim jastučićima??
Kod mene se zapravo radi o dva problema...
Prvi da shvatim kada ih je dosta i da prestanem da ih gomilam i drugi sa ih moji muškarci ne skidaju sa sofa neprestano.
Znam da nam je to zajednički problem, jer napokon muškarci su sa Marsa a žene sa Venere. :)
No, bilo kako bilo, ja sam danas imala gore pomenuti prvi problem i nisam odolela iskušenju da ne nabavim jedan par divnih ukrasnih jastuka u nežnim, pastelnim tonovima plave. Prelepi, pomalo vintidž floralni tirkiz motiv na beloj podloži bio je ono što se zove "preveliko iskušenje" za moje slabašni karakter i tako sam svojoj, već prevelikoj kolekciji, dodala još dva.
Na kraju krajeva, koga briga za karakter, ponekad baš volim što sam slaba. :)))






xoxoxo
Vesna!!



11 comments:

  1. Divna nježno-dimno plava..Jako lijep dezen:)Jastučića doista uvijek treba iako ih ja ne gomilam...Možda bi mi bilo vrijeme da kupim koji:)))Ja sam ti malo kao pala s Marsa , ponekad s Venere, stalno u sukobu sa samom sobom.Joooj, kako je to zamorno:))))No, ovo je ipak post o jastučićima, stoga neću dalje!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaa.... Ma suština je u tome da te nešto čini srećnom, sa jastučićima ili bez, nebitno... Ja sam slaba na stvari koje stvaraju atmosferu koja opušta, izmagličastu, nestvarnu... ako je vidim u nečemu, teška srca se od toga odvojim...:)))

      Delete
  2. A,ovakvom iskusenju se ne moze odoleti:)
    U pravu je tvoja imenjakinja sto se tice ovih dveju planeta.
    Neka muski sklanjaju jastucice,mi ih vracamo...
    Mada sto ih vise ima,i muski posezu za nekim:)
    Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... pa zato i nisam odolela... A ovi su se dopali čak i mojoj boljoj polovini... toliko o njima. :)
      Pusa!

      Delete
  3. Plava je moja omiljena boja, a posle plave-opet plava, tako da te potpuno razumem. Ni ja im ne bih odolela. A karakter? Naravno, o tome pričaju ovi sa Marsa, jer zapravo ne razumeju one sa Venere, pa je to njihova teorija o ženama, kao, kupovina, previše pričaju i tako to...
    Karakter ti je jača strana, veruj mi, jer istrajavaš u nameri da svoju kuću središ do savršenstva, između ostalog, i na dobrobit onih kojima je hobi gledanje televizije iz udobnog položaja na sofi. Da li bi ta sofa bila tako udobna da nije tih jastuka? Nebi, naravno. A šta bi bilo sa njihovom kičmom da nema tih jastuka? A u čemu bi mi, kao čitaoci uživali da nema tih sitnica koje kupuješ, i to veoma povoljno?

    Eto, to su odlučujuće činjenice od kojih se kreće pri ne planiranoj kupovini, tako da smeš slobodno da nastaviš da kupuješ bez griže savesti.

    P.S. Nemoj nikome da kažeš, pitanja imaju retorički karakter i cilj je da zbune sagovornike sa Marsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plava kao nebo, plava kao more, plava kao nele divne oči, plava kao planinsko jezero... Zar to nije dovoljno da bude među favoritima??
      O ženama muškarci imaju puno teorija, od kojih (po mom skromnom mišljenu) nijedna nije tačna jer se zapravo ne trude baš previše da ih shvate. No, nema ni veze...
      Hvala ti na podršci, vidim da me razumeš u potpunosti i da shvataš da moj cilj nije kupovina kao takva, već stvaranje kutka u kome će moja porodica i prijatelji uživati i osećati se lepo. Jastučići na sofi ili nešto drugo, sve su to delovi slike koja treba da se oslika i to je zapravo cilj mog puta. Mada je i putovanje zabavno, moram da priznam. :))))

      Delete
  4. Haha....very funny, Vesna :) But so true!! I like your new pair of pillows....so pretty! Where are you going to put them?
    Cheers from DC,
    Loi

    ReplyDelete
  5. PS - I love pillows, too. But I have a shop. So if there are too many, I take some to the shop. You should open a shop :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're absolutely right Loi, if I continue like this, soon I'll have to open the shop.:)
      I'm not sure where to put it, perhaps on the two spare chairs in the dining room ... I'm still thinking...
      Cheers and big hug!

      Delete
  6. These are so yummy!! Good luck in getting our guys to "understand" our pillow addiction!!!

    ReplyDelete