My clipboard featured on Hometalk | Home Chic Club: My clipboard featured on Hometalk

2/26/2015

My clipboard featured on Hometalk

As we all know, the type of paint called Chalk Paint much is being said and written in the blogosphere. Easy to use and practical color that allows it to be colored in almost any surface without the hassle and preparation. Just what we need. The preparation is always the most boring part of the job, requires time and has nothing to do with the creative part of the work we are interested in. 

That's why this type of paint is ideal for all creative people, because it is applied to almost any surface, can be at any shade, fast dries, it can be easily sanded, and most importantly, the finished product looks good. But,well-known brand of Chalk Paint is quite expensive and not available everywhere in the world, so imaginative bloggers came up with a way to fight. They made it at home with stuff they already have, and star is born - DIY Chalk Paint.

There is a lot of different recipes for preparing this color on the internet and blogs, and opinions are divided too. In any case, it's worth to try because the ingredients can be found at very affordable prices and the preparation itself is very simple and fast. 

My research of the net on this subject resulted in a Chalk Paint prepared with calcium carbonate.  It can be purchased online and it`s very inexpensive. 
I personally tried the recipe on piece of furniture, so if you missed that post, all the details can be found here.
Liz Storch, Community Manager on Hometalk really loved that post, so she asked me to curate clipboard on Hometalk on DIY Chalk Paint tips.

The original board can be found on Hometalk here.
As you can see onthe beginning of the post, that board recived appropriate treatment, great pinnable graphic from the Hometalk professional team, and now my beautified clipboard is ready for publication and feturing on Hometalk email and social platforms.

I want to thank again Liz and great people on Hometalk for this great opportunity and wonderful cooperation!!

Kao što svi znamo, o vrsti boje koja se zove Chalk Paint mnogo se govori i piše u blogosferi. Jednostavna za upotrebu i praktična boja koja omogućava da se oboji skoro svaka površina bez muke i pripreme. Baš ono što nam treba. Jer priprema je najdosadniji deo posla koji iziskuje vreme, a nema baš nikakve veze sa onim kreativnim delom posla koji nas zanima. 

Zbog toga je ova boja idealna za sve kreativce, jer se nanosi na gotovo svaku podlogu, može biti u bilo kojoj nijansi, brzo se suši, lako se može šmirglati i što je najvažnije, gotov proizvod lepo izgleda. 

No, poznata marka ove boje je dosta skupa i nije dostupna svuda u svetu, pa su maštovite blogerke smislie način da boju naprave same i tako je nastao pojam DIY Chalk Paint. Recepata za pripremu boje ima dosta na internetu i blogovima, a mišljenja o njoj su podeljena. 

U svakom slučaju vredi probati neki od recepata jer se sastojci mogu naći po veoma pristupačnim cenama a sama priprema je veoma jednostavna i brza. Moje istraživanje interneta na ovu temu rezultiralo je izborom boje koja se priprema sa Kalcijum karbonat-om koji je moguće nabaviti online i veoma je jeftin. Pre nekog vremena sam recept i lično probala na jednom komadu nameštaja, pa ako ste propustili taj post sve detalje možete pogledati ovde.

Ovaj post se veoma dopao Liz Storch, Community Manager-u
Hometalk-a, pa me je pozvala da priredim jedan clipboard na Hometalku-u na temu DIY Chalk Paint. 
Originalni board možete pogledati na Hometalk-u: ovde

Kao što ste na početku i videli, ovaj clipboard je dobio i odgovarajući tretman, pinnable grafiku od stručnog tima Hometalk-a, pa je tako ulepšan spreman za objavljivanje i isticanje na Hometalk-ovom email-u i društvenim platformama.

Ovom prilikom želim da se zahvalim Liz i prijateljima sa Hometalk-a na poverenju i divnoj saradnji!  
Vesna 
Sharing on:

Shabbilicious Friday
A Stroll Thru Life
Rooted In Thyme
The Dedicated House
FRENCH COUNTRY COTTAGE

The Shabby Nest





Ivy and Elephants

8 comments:

  1. Čestitam! Čula sam za tu boju ali je nisam koristila. Isprobaću je, sigurno, iako sam vitex markom sasvim zadovoljna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nataša. Možeš da je praviš satom vitex bojom, a prednost je što ne moraš da šmirglaš nameštaj pre farbanja, niti da nanosiš podlogu. Tako se vreme farbanja puno skraćuje, a rezultat je isti.

      Delete
  2. Fantastično urađeno! Odavno planiram da isprobam pravljenje te boje, samo dok nabavim sve dijelove. :)
    I meni je definitivno najgori dio posla priprema za farbanje; oduzme mnogo više vremena i živaca od samog farbanja i lakiranja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Gordana. Probaj obavezno, boja se lako pravi, a recepata ima dosta, pa odaberi ono što ti se najviše svidi. U svakom slučaju, isplati se u smislu skraćenja vremena i truda. :)

      Delete
  3. super, baš si me zainteresirala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ivana. U najnovijem postu možeš pročitati sve detalje. :)

      Delete
  4. Vesna, zasluženo su ti dali prostor na Hometalku. Čestitam, to je lep napredak posle svog uloženog truda. Nisam još probala da pravim tu boju iako sam od vas nekoliko čula da je više nego dobra, tako pravljena. Vrlo moguće da ću uskoro da isprobam.. kad vreme bude povoljnije za rad napolju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga, mislim da će ti se dopasti. :)

      Delete