Make 2017 Your Best Year Yet - Goals and Progress | Home Chic Club: Make 2017 Your Best Year Yet - Goals and Progress

1/09/2017

Make 2017 Your Best Year Yet - Goals and Progress

Did you set a ton of resolutions at the beginning of 2016, and when you look back on it now, you find another year flew by without achieving it? Yesterday I opened my 2016. planner and see them. Very good goals, but a achieve just a few. Yes, that happens to all of us. It’s okay. Sometimes we can be so hard to ourselves that the moment we mess up, we give up entirely! But, it doesn`t have to be that way. We learn from our mistakes, don`t we? So, instead of giving up, we need to promise to make 2017 our best year ever. Here is how I am planning to make the new year count.

Da li ste na početku prethodne godine doneli tonu odluka i zacrtali svoje ciljeve? I sada, kada ste se osvrnuli unazad, shvatili ste da je proletela još jedna godina a da ih niste ostvarili. Ja sam juče otvorila svoj planer i ugledala moje. Sjajni ciljevi, ali ja sam ostvarila tek nekoliko. Da, to se dešava svima. I potpuno je u redu. Problem je u tome što ponekad, kada u nečemu pogrešimo, dižemo odmah ruke i odustajemo od svega. Ali, ne mora uvek da bude tako. Jer svi učimo iz sopstvenih grešaka, zar ne? Zato, umesto da odustanemo, moramo sada obećati sebi da će 2017. biti naša najbolja godina do sada. Evo kako ja planiram da je učinim važnom. 

Have financial goals
New year is a perfect time to start a thinking about your financial goals and improve your finances this year. Start planning your budget, start saving for something, or paying off your debt. My idea is to spend less and try to have a good spending plan so I can track every cent and be in a control.

Postavite finansijske ciljeve
Početak godine je savršen trenutak da razmislite o svojim finansijskim ciljevima i tome kako da ih unapredite. Počnite da planirate svoj budžet, štedite za nešto što vam je bitno ili otplatite neki dug. Moj cilj je da trošim manje, da planiram svoje troškove tako da znam gde ide svaki dinar i tako ostanem u kontroli nad svojom situacijom.

Try to progress at work (school)
Do you want to do same exact thing your entire life? Or to be a student that never stand out among others? Of course not! We all know people who give up on them self and never get promoted. Being stagnant at work is not a good idea. You lose your motivation and passion for the job. And your boss probably will notice. And that is not a good thing, we all know that. So, whether you are at job or at school, find the way to progress whether it means asking for more responsibility at your current job (school), taking advantage of educational and training opportunities, or looking for a new job that inspire you to grow. 

Pokušajte da napredujete na poslu (u školi)
Da li želite da ostanete na istoj poziciji celog života? Ili da budete student koji se nikada ni po čemu nije izdvojio od ostalih? Naravno da ne! Svi znamo takve ljude koji su digli ruke od sebe i nisu nikada napredovali. Ali biti na istom mestu na poslu i nije najbolja ideja. Vaši šefovi će to sigutno primetiti, a to, kao što znate, nije dobro za vas. Zato, bilo da se radi o poslu ili školi, nađite načina da napredujete bilo da se radi o preuzimanju novih ili većih odgovornosti, korišćenju mogućnosti dodatnog obrazovanja ili obuke ili kroz traženje novog posla koji će vas inspirisati da napredujete.

Try making money on the side
This is the best way to reach both financial and professional goals. Making extra money every month is not that difficult. You could get a second job, start a blog or make money from your hobby. The possibilities are endless! This will make you proud of your self and give you the motivation to do more. 

Pokušajte da ostvarite dodatnu zaradu
Ovo je najbolji način da ostvarite oba prethodna cilja. Zarađivanje sa strane nije baš toliko teško. Možete naći dodatni posao, napraviti blog ili zarađivati preko svog hobija. Mogućnosti su nebrojene. Ovo će vas učiniti ponosnim na sebe i daće vam motivaciju da radite više i bolje.

Do what you love - make time for your hobbies 
Working a full-time job (attending a school) with all the side hustle can be very stressful. This is why is so important to have some "ME" time and do what you love.  It will make you happy and peaceful and help you focus more on your life.

Zaposlenje ili školovanje, uz sve ostale svakodnevne obaveze može biti vrlo stresno. Zato je veoma važno da stvorite vreme samo za sebe i radite ono što volite. To će vas učiniti srećnijim, opuštenijim i pomoći vam da se bolje fokusirate na svoj život.
Try to workout regularly
I know, it`s not always fun thing to do, but it`s very good to you. If you`re like me, you will find yourself seating all day. Blogging can consume a lot of time in front of the computer, you all know that. After I finish, I feel pain in my neck, in my back and feel very weak. So, no matter how much busy are you, try to find time for working out. It really pays off! I try to walk every afternoon for a few miles, and it makes me so much better and stronger. 

Znam da vežbanje nije najzabavnija stvar na svetu za većinu nas, ali je zato dobro za sve. Ako ste kao ja, ponekad ćete uhvatiti sebe da ste presedeli čitav dan. Pisanje bloga i ostale aktivnosti koje zahteva, na primer, umeju da me prukuju uz kompjuter satima. Nakon što završim, boli me vrat, leđa i osećam se uopšte prilično loše. Zato, bez obzira koliko ste zauzeti, pokušajte da nađete malo vremena za vežbanje. Zaista se isplati! Ja se trudim da svakoga dana pešačim po nekoliko kilometara i nakon toga se zaista osećam mnogo bolje i jače. 

Try to get more sleep
We all have bad habit of staying late almost every night. And then waking up late or early, but very tired. But, if you go to sleep earlier and get up early in the morning, you will find out that you have so much more time for everything. And it`s good for your health too. You don`t have to get up 2-3 hours immediately, try with 15 - 30 minutes and you`ll see that you can accomplish way more in the morning than you could accomplish at night.  

Skoro svi imamo lošu naviku da ostajemo budni do kasno u noć. I potom se budimo kasno ili rano, ali veoma umorni i pospani. Ali ako nateramo sebe da odemo na spavanje ranije i ustanemo ranije, shvatićemo da imamo mnogo više vremena za sve. Pored toga, to je veoma dobro i za naše zdravlje. Ovo ne znači da odmah morate da pomerite vreme ustajanja za 2 ili 3 sata, za početak pokušajte sa 15 - 30 minuta i videćete da ujutru možete da postignete mnogo više za kraće vreme nego uveče. 

At the end I just wanted to remind you not to give up on your dreams and just do the best you can! And remember, no one is perfect and everyone can fail, but that`s not the reason not to try. Because, if you don`t try, you will never succeed!
My goal is to try everything I can to improve my life and become a better person. What`s your goals for 2017?

Na kraju želim da vas podsetim da nikada ne odustajete od svojih snova i da jednostavno uvek dajete sve od sebe da ih ostvarite. I zapamtite da niko nije savršen i svako može da pretrpi neuspeh, ali to nije razlog da ne pokušate. Zato jer, ako ne pokušate, nikada nećete ni uspeti! Moj cilj je da ove godine učinim sve što mogu da unapredim svoj život i postanem bolja osoba.
Koji su vaši ciljevi u 2017?

65 comments:

  1. Odličan post draga, slažem se sa tobom! :)

    http://lifella2.blogspot.com/ pratim te, ako želiš uzvrati♥

    ReplyDelete
  2. Odlican post, draga! Prvi put sam na tvom blogu i jako mi se svidja. Prelijepo pises postove. Clan sam tvog bloga, ako zelis pogledaj moj blog. <3

    leylaslifee.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Odličan post, slažem se!
    http://stroongana.blogspot.hr/?m=1

    ReplyDelete
  4. Great advice!
    Have a good week

    ReplyDelete
  5. Vesna draga! Odličan post, vrlo interesantno napisan, a pritom je vrlo koristan. Složila bih se sa svime što si rekla i dodala da sam uživala čitajući.

    Gotičarka

    ReplyDelete
  6. Very useful post, thanks.
    And the truth is, it's time to think about the improvement of their lives.
    Shkvo

    ReplyDelete
  7. Odličan post, zaista!
    Sviđa mi se ova ideja sa planiranjem svih troškova, da se jednostavno kontroliramo :)

    MMara

    ReplyDelete
  8. Great post! would you like to follow each other on GFC? ^^
    Michelle | MishCheungX - UK Beauty and Fashion Blog

    ReplyDelete
  9. Fantastic goals:)
    Have a good day!
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. This is so beautiful!

    ** Join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!


    BEAUTYEDITER.COM

    ReplyDelete
  11. This post is great!!
    xx
    Mónica Sors
    MES VOYAGES À PARIS
    NEW POST: THE ART OF LAYERING

    ReplyDelete
  12. Odličan post i dobar predlog za razmišljanje za tvoje čitaoce. Razmišljam o svemu tome, ali mi je dobro došao podsetnik, jer znam ponekad da se opustim, pa mi se to opuštanje toliko zasvidja da zaboravim da se vratim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga, potpuno se slažem. xoxo

      Delete
  13. Odlican post!
    https://elliesworldoffashion.blogspot.rs

    ReplyDelete
  14. Olá Vesna,

    Gostei muito do seu planejamento. :)
    Eu concordo com tudo que disse!!

    Um beijo, estou te seguindo.

    www.purestyle.com.br

    ReplyDelete
  15. odlicaan post dragaa . divno si napisala.
    zapratila sam te molim te uzvrati <3
    christinakristina.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Anonymous1/11/2017

    Divan post! <3
    Ako zelis zaprati me i usput pogledaj novi post. ❤ ⬇
    Special Section

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Sara! xoxo

      Delete
    2. Anonymous1/12/2017

      Draga , imaš na desnoj strani. Sačekaj da učita. ❤
      A ako si preko telefona , uđe na moj blog i idi skroz dole pa klikni na prikazi veb verziju. Uvećaj i idi na desnu stranu skroz gore videćeš "čitaoci". 😘

      Delete
  17. Super ppost od sad pa nadalje cu te pratiti ,usput svrati do mene i uzvrati ako zelis
    Izasao je novi post

    ReplyDelete
  18. Ovaj post je ustvari odlicna motivacija! Hvala ti na tome ... Iskreno se nadam da cu ostvariti dobre rezultate u skoli, to mi je najbitniji cilj trenutno :)
    Svrati: shoppingholic-dreamer.blospot.com

    ReplyDelete
  19. To you too... Happy New Year dear

    ReplyDelete
  20. Ja imam mnogo ciljeva za ovu godinu, ali svi su oni realno ostvarljivi. Posle ovako predivnog i inspirativnog posta, sigurno ce mi biti mnoooogo lakse da ih ispunim, tako da ti od srca hvala na pomoci :D Imas mnogo smisla za pisanja, svaka tvoj rec me ostavlja bez daha :) Bravo draga moja, sve pohvale za tebe i tvoj predivan blog <333

    www.neramisic.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Nera, takvi komenati mi zaista puno znače! <3

      Delete
  21. These are great goals! Hope you accomplish them :D We have a similar goal as I also want to save money this year too :)

    VioletDaffodils

    xx

    ReplyDelete
  22. Vrlo zanimljiv post,ja cu od ovih stvari pokusati vjezbati... Prije sam vjezbala i osjecala se puno bolje pa vrijedi pokusati opet. Takoder pokusat cu spavati vise :D Suuper post, dala si mi motivaciju! :)
    Ako mozes, klikni na koji links u mom zadnjem postu, hvalaa! :)
    http://beautyshapes3.blogspot.hr/2017/01/haul-banggooddresslilynastydresstwinkle.html#comment-form

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. Please do not advertise your products on my blog! Thanks!

      Delete
  24. i do most of the above mentioned things.. like started investing.. then i try to meet new people.. trying to make money on the side.. this is such a wonderful post :)

    Thank you for your lovely comment on my earlier post :D

    Maybe you’d like to check out my new post: Beige Overcoat

    Follow me on Google Plus

    Love
    Akanksha

    ReplyDelete
  25. Great tips for the new year. Have a lovely day!

    ReplyDelete
  26. Veselim se novoj godini, novim odlukama i novim počecima! Ali i nastavku druženja na ovom komadiću weba i daljnjem čitanju novih savjeta i divnih projekata kojih na ovom blogu nikada ne nedostaje! Draga Vesna, sretnu i uspješnu novu godinu, od srca ti želim! :)
    xoxo,
    Irena
    www.chicbyirena.blogspot.hr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepše Irena, želim ti divnu godinu punu radosnih i nezaboravnih trenutaka! <3

      Delete
  27. Jako se radujem postavljanju ciljeva za ovu godinu i ostvarenju istih. Prvi put sam kod tebe na blogu i zaista sam odusevljena. Jako si originalna , kreativna i pravo osvezenje<3
    http://mojnacindaletim.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  28. Loved reading this motivating post, financial goals are so damn important ino they say money cant buy happiness but money can surely buy a peaceful mind!! Thank you so much for sharing this with us! Happy New Year to you and your family!! Dominica from London, www.its-dominica.blogspot.co.uk xXx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Dominica, I totally agree! Happy New Year to you and yours! xoxo

      Delete
  29. es un post muy interesante, guapa

    ReplyDelete